la suta.
Prof. dr. Stefan Cristea, seful Sectiei de Ortopedie a spitalului Sfantul Pantelimon, a afirmat, ieri, ca operatia suferita de Andrey este des intalnita printre jucatorii de fotbal american si ca ea nu pune in pericol cariera sportivilo
la suta.
Prof. dr. Stefan Cristea, seful Sectiei de Ortopedie a spitalului Sfantul Pantelimon, a afirmat, ieri, ca operatia suferita de Andrey este des intalnita printre jucatorii de fotbal american si ca ea nu pune in pericol cariera sportivilor. In principiu, jucatorul poate sa-si continue cariera fara probleme, dar, ca la orice operatie, pot aparea efecte secundare. Este posibil ca unul dintre ligamentele reconstruite prin interventie chirurgicala sa fi cedat. Operatia este facuta pentru jucatorii profesionisti de fotbal american, care castiga multe milioane de dolari si care nu-si permit sa piarda sezoane", a precizat prof. dr. Stefan Cristea, care a mai mentionat ca un test RMN efectuat inaintea accidentarii nu ar fi schimbat foarte multe: "Si un test RMN, si un control agresiv al articulatiei respective pot sa nu descopere afectiunea. In unele cazuri sunt indicate false afectiuni".
Prof. dr. Stefan Cristea spune ca temperatura scazuta de la Bucuresti, in comparatie cu cele 35 de grade din Brazilia, ar fi putut fi unul dintre motivele accidentarii suferite de Andrey.
Diferenta de temperatura poate influenta astfel de accidentari
"In cazul unui genunchi care oricum
scartaia
, diferentele de temperatura isi pot pune amprenta. In aceste cazuri este nevoie si de o incalzire foarte buna inainte de antrenamente. Ceea ce nu a fost cazul lui, el jucandu-se cu mingea dupa doar 10 minute", a precizat medicul. Prof. dr.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.