Un nou grup parlamentar ar putea fi confirmat oficial in Parlamentul European la inceputul saptamanii viitoare. Este vorba despre ""Identitate, traditie si suveranitate"", care reuneste extrema dreapta din Uniunea Europeana cu 27 de membri. Apariti
Un nou grup parlamentar ar putea fi confirmat oficial in Parlamentul European la inceputul saptamanii viitoare. Este vorba despre ""Identitate, traditie si suveranitate"", care reuneste extrema dreapta din Uniunea Europeana cu 27 de membri.
Aparitia noii grupari a fost posibila dupa aderarea Romaniei si a Bulgariei, care au adus in tabara extremei dreapta exact numarul de europarlamentari de care mai avea nevoie pentru a deveni bloc parlamentar, transmit agentiile internationale de presa.
""Identitate, traditie si suveranitate"" i-a coptat si pe europarlamentarii provenind din Partidul Romania Mare si pe reprezentantul Ataka, din Bulgaria. O data cu recunoasterea formala a colegilor din PE, grupul poate primi fonduri comunitare pentru campania electorala.
Doar in anul 2007, acestea s-ar ridica la suma de un milion de euro. Presedintele propus al grupului, Bruno Gollnisch (foto), membru al Frontului National francez, a declarat ca, departe de a fi o adunatura de extremisti, blocul politic este condus de oameni de afaceri, oameni de stiinta si profesori care reprezinta 23,7 milioane de alegatori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.