Calin Popescu-Tariceanu este sigur ca isi va duce la capat mandatul de premier. „Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei“, a spus Tariceanu, intr-o emisiune televizata. O fi stiind el pe care negocieri pune baza! T
Calin Popescu-Tariceanu este sigur ca isi va duce la capat mandatul de premier. „Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei“, a spus Tariceanu, intr-o emisiune televizata. O fi stiind el pe care negocieri pune baza! Totodata, el a respins acuzele PD si ale lui Traian Basescu conform carora structura Executivului ar fi greoaie, iar schema ar trebui redusa la nivelul ministrilor de stat si al celor delegati.

Premierul Tariceanu a sustinut cu tarie si in acest context ca formula actuala a Guvernului nu este greoaie. Totodata premierul i-a acuzat pe pedisti ca nu au vrut sa desfiinteze cele doua posturi de vicepremier pe care PD le-a lasat neocupate. Primul-ministru a spus ca restructurarea „poate fi luata in discutie“, fiind o tema care nu il sperie. Tariceanu a respins, indirect, si o eventuala asumare a raspunderii pe proiectul de strategie postaderare. Motivul invocat a fost acela ca doreste ca proiectul sa intruneasca „o contributie mai larga“ si sa nu fie doar un document pe care Guvernul sa il impuna. Totodata, intrebat de cererile venite din partea PSD, dar si PD, care impun, practic, un vot de incredere din partea Parlamentului, Tariceanu a laudat virtutile unui control strans al Legislativului asupra Executivului. Pe de alta parte, Tariceanu a mentionat ca Romania ar putea inregistra pentru anul 2006 o crestere economica de 8%, iar alegerile anticipate ar fi un impediment pentru ca acest indicator sa se mentina la acest nivel in 2007.

Premierul a respins, totodata, acuzatiile aduse de Monica Macovei, conform carora nu ar fi sustinut adoptarea Legii ANI, exprimandu-si speranta ca membrii Comisiei Europene „sa nu se lase dusi de nas de asemenea declaratii“ ale ministrului justitiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.