Zguduite de scandalul taxelor percepute in punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, autoritatile doljene s-au trezit din amorteala si au luat pozitie fata de acelasi fenomen inregistrat in ograda lor, la Bechet si Calafat. In ambele puncte de
Zguduite de scandalul taxelor percepute in punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, autoritatile doljene s-au trezit din amorteala si au luat pozitie fata de acelasi fenomen inregistrat in ograda lor, la Bechet si Calafat. In ambele puncte de trecere a frontierei, calatorii trebuie sa plateasca o suma de 27 de lei vechi, reprezentand taxa de salubrizare si cea fitosanitara, incasate de catre Directia Sanitara, respectiv Serviciul de Salubritate din cele doua localitati. In plus, Compania Nationala de Administrarea Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu, societate patronata de Ministerul Transporturilor, incaseaza in cele doua vami intre 30 si 40 de lei, in functie de tipul masinii. Prefectul judetului Dolj, Nicolae Giugea, a transmis ieri edililor Calafatului si Bechetului adrese prin care le cerea sa analizeze legalitatea taxelor impuse in cele doua puncte de frontiera. "Cred ca acest regim preferential nu se incadreaza in lege. Ce ar insemna ca toti sa punem bariere peste tot si sa percepem taxe doar ca sa ne creasca bugetul? Vom consulta in cel mai scurt timp, impreuna cu reprezentantii consiliilor locale din cele doua localitati, prevederile legale si vom lua masurile necesare in functie de concluziile la care vom ajunge", a declarat Nicolae Giugea. Dupa o documentare prealabila, cateva ore mai tarziu, ieri, prefectul a revenit cu o declaratie pentru agentia Mediafax: "Taxele sunt nelegale pentru ca sunt bazate pe un articol de lege care a expirat la 1 ianuarie 2007". In ceea ce priveste taxa perceputa de Compania de Administrare a Porturilor, prefectul a mentionat ca nu este la latitudinea lui sa se pronunte daca trebuie desfiintata sau nu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.