Pretul carburantilor la pompa in Romania va creste, in cazul in care criza petrolului rusesc nu va fi rezolvata in cateva zile, a declarat, ieri, analistul economic Liviu Voinea. Desi situatia declansata de inchiderea conductei Drujba nu are ef
Pretul carburantilor la pompa in Romania va creste, in cazul in care criza petrolului rusesc nu va fi rezolvata in cateva zile, a declarat, ieri, analistul economic Liviu Voinea. Desi situatia declansata de inchiderea conductei Drujba nu are efecte pe termen scurt, ea va avea influente negative asupra cotatiei internationae a titeiului, daca va persista. "Piata interna a petrolului va fi afectata de cresterea cotatiei barilului de petrol pe piata internationala, daca situatia nu se rezolva intr-o zi, doua. Experienta ne arata ca, odata cu cresterea pretului titeiului la bursa din New York, se majoreaza tarifele la carburanti la pompa in Romania", a precizat Voinea, citat de NewsIn. El a adaugat ca o eventuala majorare a tarifelor la pompa depinde de deciziile operatorilor de pe piata interna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.