Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului unic asupra American Power Conversion (APC) de catre producatorul francez de echipamente pentru distributie electrica Schneider Electric, considerand ca tranzactia nu va restrange concurenta pe
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului unic asupra American Power Conversion (APC) de catre producatorul francez de echipamente pentru distributie electrica Schneider Electric, considerand ca tranzactia nu va restrange concurenta pe piata din Romania.
Schneider Electric a anuntat, in luna octombrie a anului trecut, ca a ajuns la un acord privind achizitia APC pentru aproximativ 6,1 miliarde dolari, plata urmand sa fie efectuata in numerar. Compania Schneider este prezenta pe piata romaneasca din anul 1997. Conform Legii Concurentei 21/1996, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.
Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiunea care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro. Schneider detine un grup de societati ce au ca principal domeniu de activitate producerea si vanzarea de produse si sisteme din sectorul distributiei electrice, controlului si automatizarilor industriale.
Grupul Schneider produce si sisteme pentru asigurarea continuitatii alimentarii cu energie electrica, prin filiala MGE UPS. American Power Conversion Corporation produce solutii de alimentare cu energie electrica, atat pentru persoane fizice, cat si pentru corporatii si industrie. Compania este cunoscuta pentru producerea de sisteme de alimentare continua cu energie (UPS), utilizate in principal in domeniul IT. Schneider Electric desfasoara operatiuni in 130 de tari, unde detine peste 190 unitati de productie si are 85.000 angajati, potrivit datelor firmei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.