Toata lumea se intreaba de ce calitatea invatamantului superior din Romania scade an de an, iar tinerii licentiati sunt tot mai slab pregatiti. Nu este nici un secret faptul ca principala cauza este legata de faptul ca, sub mandatul ministrului Miha
Toata lumea se intreaba de ce calitatea invatamantului superior din Romania scade an de an, iar tinerii licentiati sunt tot mai slab pregatiti. Nu este nici un secret faptul ca principala cauza este legata de faptul ca, sub mandatul ministrului Mihail Hardau, s-au acordat pe banda rulanta titlurile de conferentiari si profesori universitari. Demnitarul a simplificat criteriile de evaluare pentru obtinerea titlurilor universitare.

Abia acum, lumea universitara s-a trezit la realitate. Dintr-o data, catedrele de specialitate din facultati s-au umplut de conferentiari si profesori universitari facuti peste noapte. Potrivit Biroului de presa al Ministerului Educatiei, in cursul anului 2006, ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, a semnat zeci de ordine, cu sute de numiri de persoane ce au obtinut titluri universitare. Dupa cum se stie, un conferentiar sau un profesor din invatamantul superior nu se poate face peste noapte. Insa, anul trecut, acest lucru a fost posibil deoarece sistemul de evaluare privind conferirea acestor titluri au fost mult simplificate de catre actualul ministru al educatiei . Astfel, primele criterii de evaluare a activitatii unui cadru didactic au fost mai serios concepute, fiind destul de dure, de catre fostul ministru al educatiei, Mircea Miclea. Acesta a semnat ordinul de aplicare a acestora pe 3 octombrie 2005 (nr. 5098). Numai ca, la putin timp, Mircea Miclea si-a prezentat demisia si nu s-a mai ocupat de problema. La conducerea Educatiei a fost numit actualul ministru, care printr-un ordin, semnat in 6 aprilie 2006 (nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.