Fotbalistii liderului Ligii I, Dinamo, s-au reunit ieri dimi-neata la stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, dupa o vacanta de o luna de zile. Alaturi de jucatori si conducerea tehnica au fost prezenti si noul manager sportiv, Florin Raducioiu, precu

Fotbalistii liderului Ligii I, Dinamo, s-au reunit ieri dimi-neata la stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, dupa o vacanta de o luna de zile. Alaturi de jucatori si conducerea tehnica au fost prezenti si noul manager sportiv, Florin Raducioiu, precum si administratorul delegat al clubului, Cornel Dinu. Au lipsit, in schimb, jucatorii stra-ini - Romanovs, Smirnovs, Blay, Mendy si Ze Kalanga- care erau asteptati in cursul serii si al zilei de astazi. Dinamovistii au avut in program un singur antrenament, de acomodare. Antre-norul Mircea Rednic s-a declarat multumit de actualul lot si a spus ca azi va sosi si noul preparator fizic. "Astazi (n.r. ieri) avem doar un singur antrenament, de acomodare. Avem un nou antrenor cu portarii, Gheorghe Nitu, iar maine (n.r. azi) il astept si pe preparatorul fizic, Cedric Flamand. Sunt multumit de lot, cu jucatorii acestia am obtinut rezultatele de pana acum. Cei cinci care au venit (Romanovs, Smirnovs, Homei, Balace si Vranjkovic) constituie un plus, imi vor creea o concurenta mai mare pe posturi. Totusi, saptamana aceasta sau cealalta vor mai veni inca trei jucatori", a declarat "Puriul", care a adugat ca va mai sosi si un portar, insa nu Lobont, ale carui sanse de a reveni la Dinamo sunt minime.

Rednic: "Transferul lui Bangoura e in impas"
Tehnicianul "alb-rosiilor" a marturisit ca aducerea atacantului de la Stoke City, Sambegou Bangoura, la Dinamo, nu mai este sigura, desi englezii le-au trimis bucurestenilor suma de transfer pe care o solicita in schimbul jucatorului. "Negocierile pentru aducerea lui Bengoura sunt in impas. Ni s-a comunicat suma de transfer, actionarii clubului urmand sa ia o decizie finala. Personal, voi alege cea mai buna solutie pentru Dinamo. Daca nu-l aducem pe Bangoura, vom lua alt jucator mai bun decat el", a declarat Rednic. Sambegou Bangoura are 24 de ani si evolueaza pe postul de atacant la gruparea engleza Stoke City, unde a sosit in anul 2005. Fotbalistul a mai jucat in Belgia, la Lokeren si Standard Liege. Referitor la partida cu Benfica, din saisprezeci-mile de finala ale Cupei UEFA, Mircea Rednic considera ca eliminarea lusitanilor ar fi o mare performanta din partea echipei sale. "O sa facem tot posibilul sa trecem de Benfica. Avem sanse mici, dar ne vom bate pentru calificare. Eu cred ca Benfica nu este o sperietoare, insa formeaza una din cele mai bune echipe din Europa. Pentru Dinamo ar fi o mare performanta daca trece de Benfica", a incheiat "principalul" formatiei din Stefan cel Mare.

Cornel Dinu este foarte increzator

Prezent la reunirea echipei, administratorul delegat, Cornel Dinu, a declarat ca formatia din Stefan cel Mare va continua sirul victoriilor si in acest an. "Sper ca echipa sa reediteze parcursul bun de pana acum. Dinamo va marsalui in continuare! Am incredere in formatia noastra", a declarat Dinu. Oficialul dinamovist a adaugat ca pierderea lui Ionel Ganea, care a preferat sa plece la Rapid, este una importanta, dar ca Dinamo cauta un alt atacant, la fel de bun. "Ne alegem cu atentie piesele de care avem nevoie. Vom aduce un atacant cel putin la fel de bun ca Ganea, dar nu ne grabim. Achizitiile sunt problema lui Mircea Rednic, el se ocupa cu asa ceva", a incheiat "Procurorul".
Si jucatorii proaspat sositi in "Groapa" au fost la fel de optimisti in afirmatii. Astfel, noua achizitie a "cainilor", Silviu Balace, a declarat ca este pregatit sa se lupte pentru un post de titular si ca nu este speriat de concurenta din lotul liderului campionatului. "Incepe o noua etapa in viata mea. Nu conteaza ce-a fost inainte, la Timisoara. Acum sunt la Dinamo si vreau sa joc titular. Pentru mine nu e greu sa lupt pentru un post de titular", a spus mijlocasul de 28 de ani, adus de la Poli Timisoara pentru 300.000 de dolari. Aceeasi atitudine a avut-o si tanarul fundas Sergiu Homei (19 ani), venit de la echipa maghiara Matav Sopron. "Nu ma sperie concurenta de la Dinamo. Va juca cine e mai bun, cine e mai in forma", a declarat Homei. Fundasul a adaugat ca are ca principal obiectiv castigarea titlului de campion al Romaniei, alaturi de noii sai colegi. "Vreau sa castigam campionatul. Sunt incantat ca ii am coechipieri pe Claudiu Niculescu si Ionel Danciulescu. Ei sunt vedetele echipei", a subliniat jucatorul.

Programul "alb-rosilor" in aceasta iarna
10-18 ianuarie: antrenamente la Saftica si la stadion
19 ianuarie: vizita medicala
20 ianuarie-3 februarie: stagiu in Portugalia (5 amicale)
5-8 februarie: antrenamente la stadion
9-12 februarie: posibil stagiu in Spania
14 februarie: meciul tur cu Benfica (Lisabona)
15-21 februrie: pregatire la Bucuresti
22 februarie: meciul retur cu Benfica (Bucuresti)
25 februarie: reluarea campionatului intern


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.