Liberalii din teritoriu vor trebui sa rivalizeze pentru ciolan, la randul lor, cu liderii care pierd posturile de vicepremieri. Surse din conducerea PNL ne-au explicat ca sefii filialelor liberale sunt nemultumiti ca isi pot pierde calitatea de expon
Liberalii din teritoriu vor trebui sa rivalizeze pentru ciolan, la randul lor, cu liderii care pierd posturile de vicepremieri. Surse din conducerea PNL ne-au explicat ca sefii filialelor liberale sunt nemultumiti ca isi pot pierde calitatea de exponenti ai Biroului Permanent in dauna apropiatilor lui Tariceanu, perdanti la proba pentru vicepresedintia partidului. "Decizia luata de Delegatia Permanenta ii privilegiaza pe cei ce rivalizeaza pentru functiile de vicepremieri ai PNL. Este o mizerie ce se intampla", ne-a declarat un presedinte de filiala. Ingrijorarea liberalilor din teritoriu este justificata in conditiile in care nume grele din PNL aspira la functiile de vicepresedinti regionali. Astfel, pentru regiunea de sud-est se vor lupta Victor Paul Dobre si Puiu Hasotti. De asemenea, regiunea de nord-vest este deopotriva revendicata de Marius Nicoara si Cornel Popa. Pentru Moldova ar putea candida Cristian David cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache. Pentru regiunea de vest, Dan Radu Ruseanu pare a fi unicul candidat, iar pentru sud-vest un candidat cu sanse de castig este Mihai Voicu.
Avalansa de candidaturi
Secretariatul general al PNL a inregistrat pana ieri la pranz circa 30 de candidaturi pentru functiile de conducere care vor fi alese la Congresul extraordinar din 12-13 ianuarie si care, potrivit intelegerii de la Delegatia Permanenta, pot fi depuse cel tarziu cu 48 de ore inainte de Congres. Pana in prezent printre cei care si-au anuntat intentia de a candida pentru o functie de vicepresedinte se numara Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Mihai Ungureanu, Teodor Melescanu, Cristian David, Mihai Voicu, Romeo Stavarache, Dan Radu Rusanu, Theodor Atanasiu si Varujan Vosganian.
De asemenea, este de asteptat sa-si depuna candidaturile si o serie de alti lideri de filiale sau parlamentari fie pentru cele sapte posturi de vicepresedinte la centru, fie pentru cele opt pe regiuni de dezvoltare. Statutul care va fi aprobat la Congres va cuprinde o prevedere conform careia depunerea candidaturilor se poate face cu cel putin 48 de ore inainte de inceputul Congresului, in timp ce actualul Statut da libertate liberalilor de a-si depune candidatura pana in ziua Congresului.
Stroe favorit la relatii institutionale
Secretarul general al Guvernului Radu Stroe isi depune candidatura pentru postul de vicepresedinte PNL responsabil cu relatiile institutionale si administratia publica, sustin surse liberale. Membru in actualul Comitet Executiv al PNL, Radu Stroe va fi primul liberal care isi anunta oficial candidatura pentru functia de vicepresedinte responsabil cu relatiile institutionale si administratia publica. El l-ar putea avea drept contracandidat pe fostul secretar general al partidului, ministru Agriculturii Dan Motreanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.