Pana de curent de ieri, din Capitala, a scos in evidenta, din nou, situatia financiara dezastruoasa din sistemul sanitar. Astfel, s-a constatat ca cele mai multe spitale din tara nu detin un grup electrogen, absolut necesar in cazul intreruperii acc
Pana de curent de ieri, din Capitala, a scos in evidenta, din nou, situatia financiara dezastruoasa din sistemul sanitar. Astfel, s-a constatat ca cele mai multe spitale din tara nu detin un grup electrogen, absolut necesar in cazul intreruperii accidentale de furnizare a energiei electrice. Pericolele sunt extrem de mari in asemenea cazuri, oprirea curentului punand in grav pericol viata pacientilor. “In cazul bolnavilor dializati, oprirea curentului poate provoca pierderea unei cantitati de sange. Insa mai grav este in timpul interventiilor chirurgicale, cand medicii nu mai vad nimic. Atunci pot sectiona o zona vasculara, care ar provoca o hemoragie ce n-ar mai putea fi oprita“, ne-a declarat prof.dr. Alexandru Ciocalteu, director medical al Spitalului “Sf. Ioan“. In plus, aparatele de ventilatie si cele de anestezie se opresc, provocand riscuri mari pentru bolnavi. Desi exista norme de autorizare sanitara a unitatilor sanitare cu paturi, care prevad, printre altele, dotarea obligatorie cu grup electrogen, acest lucru nu se respecta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.