Actorul si cantaretul David Bowie s-a nascut la 8 ianuarie 1947. Intruchipare socanta a excentricitatii britanice, mistificator si derbedeu pentru criticii prea asprii, artist in perpetua innoire pentru fidelii sai, acestia sunt parametrii in care se
Actorul si cantaretul David Bowie s-a nascut la 8 ianuarie 1947. Intruchipare socanta a excentricitatii britanice, mistificator si derbedeu pentru criticii prea asprii, artist in perpetua innoire pentru fidelii sai, acestia sunt parametrii in care se inscrie David Bowie. David Robert Jones s-a nascut intr-o familie modesta din Brixton, un cartier popular din Londra. De mic copil a fost pasionat de muzica si la varsta de 13 ani a inceput sa ia lectii de saxofon. A debutat in colaborare cu trupe ca "The Konrads", "The King Bees", "The Manish Boys" si "The Lower Third". A adoptat numele actual in 1966, cand a aparut pentru prima data pe scena cu parul lung. Drumul lui, care a cunoscut si coborasuri, a fost marcat de capacitatea de a asimila modele si curente dintre cele mai inovatoare pentru a oferi, in final, un stil ce avea sa placa celor mai numerosi. Dintre albumele sale amintim "Space Oddity" (1969), "Man Of Words, Man Of Music" (1970), "The Man Who Sold The Wo rld" (1971), "Transformer" (1972), "Aladdin Sane" (1973), "David Live" (1974), "Changes OneBowie" (1976), "Stage" (1978), "Let"s Dance", (1983), "Tonight" (1984), "Black Tie White Noise" (1993), "1.Outside" (1994), "Earthling" (1996), "Hours..." (1999), Heathen (2002), Reality (2003). David Bowie este o personalitate extrem de activa in plan artistic si managerial. In 1998, a lansat BowieNet, primul provider de servicii pe internet al unui artist. "Telling Lies" este primul single lansat de un intrepret pe internet si poate fi ascultat doar prin intermediul serviciilor net. In 1999, a lansat propriul post de radio, David Bowie Radio Network, care emite non-stop, a jucat in filmul "Exhuming Mr. Rice" si a fost distins cu titlul de Doctor onorific in muzica de catre Berkley College din Boston. La 8 februarie 2006, David Bowie a primit premiul Grammy pentru intreaga activitate. In prezent, Bowie locuieste la New York cu cea de-a doua sotie, fotomodelul Imam Abdulmajid, si cu fiica lor, Alexandria Zahra Jones. Bowie mai are o fiica vitrega, din prima casatorie a lui Imam si un baiat, Duncan Jones, din prima sa casatorie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.