Masurile sunt destinate evitarii emisiilor poluante si surselor de zgomot, accidentarii cetatenilor si facilitarii accesului persoanelor cu dizabilitati. Astfel, traseele nu vor parcurge zone cu locuinte, parcuri, locuri de odihna, de studiu, asiste
Masurile sunt destinate evitarii emisiilor poluante si surselor de zgomot, accidentarii cetatenilor si facilitarii accesului persoanelor cu dizabilitati. Astfel, traseele nu vor parcurge zone cu locuinte, parcuri, locuri de odihna, de studiu, asistenta medicala, ingrijirea copiilor sau batranilor, iar daca acest lucru este inevitabil din considerente urbanistice, se pastreaza distantele stabilite prin studii de impact. Statiile mijloacelor de transport in comun vor fi amplasate tinandu-se seama si de posibilitatile varstnicilor, copiilor, bolnavilor cu maladii cronice sau persoanelor cu handicap de a parcurge pe jos, distanta de la locuinta lor la statie.
La constructia si amenajarea mijloacelor de transport in comun se vor respecta o serie de masuri: reducerea la minimum a emisiilor de poluanti chimici, de zgomot si de vibratii, produse prin functionarea acestora; folosirea pentru finisaje a unor materiale care sa permita curatarea uscata si umeda, precum si dezinfectia; dotarea vehiculelor cu sisteme de ventilatie, de incalzire, de iluminat, de evitare a insoririi directe si a curentilor de aer prea puternici; asigurarea accesului usor in vehicule, pentru toate categoriile de calatori, in special pentru persoane cu dizabilitati, copii, varstnici, bolnavi - se recomanda ca nu mai putin de unul dintre accese sa fie prevazut cu un dispozitiv pentru urcarea carucioarelor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.