Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului Electoral nu a luat in discutie, pana in prezent, proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, desi textul a fost inregistrat de liberali in septembrie 2005. Organismul, alcatuit din 17 sen
Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului Electoral nu a luat in discutie, pana in prezent, proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, desi textul a fost inregistrat de liberali in septembrie 2005. Organismul, alcatuit din 17 senatori si deputati ai tuturor formatiunilor reprezentate in Legislativ, a fost infiintat in luna mai a anului trecut tocmai cu scopul de a redacta si supune votului celor doua Camere reformarea sistemului electoral. Potrivit presedintelui comisiei, liberalul Mihai Voicu, chestiunea votului uninominal va fi supusa dezbaterii in luna februarie a acestui an, imediat dupa inceperea sesiunii de primavara a Legislativului si ar putea fi finalizata pana in mai sau iunie. "Prioritatile noastre au fost elaborarea legii alegerilor pentru Parlamentul European si reformarea Autoritatii Electorale Permanente", a precizat Voicu. El a spus ca actul normativ care introduce sistemul de vot uninominal ar trebui promovat prin votul parlamentului, dupa o ampla dezbatere, insa nu a exclus total varianta asumarii raspunderii guvernamentale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.