Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat, la inceputul saptamanii, nationalizarea unor sectoare-cheie ale economiei, intre care electricitatea si telefonia, precum si o "profunda" reforma constitutionala in vederea crearii "Republicii Socialist
Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat, la inceputul saptamanii, nationalizarea unor sectoare-cheie ale economiei, intre care electricitatea si telefonia, precum si o "profunda" reforma constitutionala in vederea crearii "Republicii Socialiste Venezuela".
Presedintele venezuelean continua sa surprinda lumea prin decizii controversate. Anuntul despre ultimele nationalizari avute in vedere a fost facut de Chavez in timpul juramantului noului guvern de la Caracas, remaniat zilele trecute, si la doua zile de la investitura sa pentru un al doilea mandat de sase ani in fruntea tarii. "Construim socialismul. Nimeni si nimic nu ne va impiedica sa continuam revolutia bolivariana", a declarat Chavez, anuntand reforma Constitutiei si schimbarea numelui tarii din "Republica bolivariana" in "Republica Socialista Venezuela".
La loc comanda cu privatizarile
Tot ce a fost privatizat va fi nationalizat, iar proprietatea asupra mijloacelor de productie strategice trebuie redata poporului, a mai anuntat Chavez in ovatiile celor 2.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.