Scandalul privind cumpararea Castelului Bran dintre Consiliul Judetean Brasov si Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a tinut si ieri "capul de afis". In timp ce Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, spune ca monumentul istoric nu valoreaza mai mul
Scandalul privind cumpararea Castelului Bran dintre Consiliul Judetean Brasov si Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a tinut si ieri "capul de afis". In timp ce Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, spune ca monumentul istoric nu valoreaza mai mult de 15 milioane de euro, Aristotel Cancescu este hotarat sa ofere 60 milioane euro pentru achizitionarea castelului de catre autoritatile brasovene. Reprezentantii agentiilor de turism, vizibil deranjati de aceste discutii contradictorii, au luat ieri pozitie cerand mentinerea Castelului Bran in circuitul turistic. Mai mult decat atat, patronatul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) a solicitat rezolvarea disputelor dintre autoritati cu privire la situatia Castelului Bran, pentru ca monumentul sa revina in proprietatea statului si sa fie mentinut in circuitul turistic. "Actuala disputa dintre Prefectura Judetului Brasov si MCC trebuie rezolvata indiferent prin ce modalitate. Important este ca acest monument de patrimoniu sa revina in proprietatea autoritatilor romane, care sa-l lase la dispozitia turismului romanesc", se arata intr-un comunicat al Patronatului ANAT. Disputele in legatura cu Castelul Bran au fost declansate la inceputul saptamanii de catre presedintele Consiliului Judetean Brasov, care a anuntat ca va cumpara monumentul, in leasing, cu 60 milioane euro, de la familia de Habsburg. Imediat, reactiile ministrului Adrian Iorgulescu au starnit un adevarat razboi. Acesta a afirmat ca avocatii familiei de Habsburg nu respecta legea facand o prima oferta de vanzare Consiliului Judetean Brasov si a apreciat pretul vehiculat ca "indecent de mare".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.