Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Aso, efectueaza un turneu de o saptamana in patru tari din Europa de Est, intr-un demers de consolidare a relatiilor dintre Japonia si aceasta regiune de pe vechiul continent, transmite vineri AFP. In ca
Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Aso, efectueaza un turneu de o saptamana in patru tari din Europa de Est, intr-un demers de consolidare a relatiilor dintre Japonia si aceasta regiune de pe vechiul continent, transmite vineri AFP. In cadrul acestui turneu Taro Aso se va opri pentru o vizita oficiala, de doua zile si in Romania. Turneul sefului diplomatiei nipone mai include vizite si in Slovacia, Ungaria, el urmand sa poarte discutii cu omologii sai din fiecare tara in parte. Ministrul nipon se intalneste maine cu ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu. In cadrul intrevederii va fi discutat parteneriatul consolidate dintre Romania si Japonia, in contextual aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. In acelasi timp, cei doi ministrii vor avea un schimb de opinii asupra situatiei internationale. Ministrul nipon se va intalni si cu alti reprezentanti la nivel inalt ai Romaniei. Un turneu similar in Europa de Est au efectuat recent inalti demnitari chinezi, intre care si premierul Wen Jiabao. Analistii nu exclud ca seful diplomatiei nipone sa incerce sa se asigure de sprijinul acestor tari in demersul Japoniei pentru obtinerea unui loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU. Tokio a desfasurat in ultimii doi ani o vasta campanie diplomatica in acest sens, dar fara nici un rezultat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.