UDMR este pe cale sa preia controlul in consiliul orasului Odorheiul Secuiesc, in dauna edilului, Szasz Jeno, presedintele UCM. In semn de protest fata de legea alegerilor locale pe care o considerata "discriminatorie", liderii UCM din organizatia
UDMR este pe cale sa preia controlul in consiliul orasului Odorheiul Secuiesc, in dauna edilului, Szasz Jeno, presedintele UCM. In semn de protest fata de legea alegerilor locale pe care o considerata "discriminatorie", liderii UCM din organizatia Odorheiul Secuiesc si-au dat ieri demisia din functiile detinute in Uniunea Civica Maghiara.
Meciul dintre filiala UDMR locala si liderul UCM dureaza de mai mult timp, ducand, anul trecut, la blocarea activitatii Consiliului local. Szasz a reusit in cele din urma sa transeze problema in favoarea sa, neutralizand alesii udemeristi, sprijiniti de Attila Verestoy, dupa ce tribunalul judetean din Harghita a decis dizolvarea Consiliului local.
Alegerile au fost fixate la inceputul lui februarie, dar ucemistii si-au dat sema ca nu pot participa la acest scrutin, deoarece nu indeplinesc conditiile cerute de legea alegerilor locale.
La scrutinul local nu pot participa decat partidele politice cu reprezentare parlamentara si formatiunile care au strans 25.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.