fosta securitate, au fost respinse cu indignare de inaltul prelat. Riguroasa, Biserica Catolica poloneza a anchetat acuzatiile formulate impotriva preotului. A ajuns la concluzia ca, intr-adevar, Stanislaw Wielgus a colaborat cu serviciile de informa
fosta securitate, au fost respinse cu indignare de inaltul prelat. Riguroasa, Biserica Catolica poloneza a anchetat acuzatiile formulate impotriva preotului. A ajuns la concluzia ca, intr-adevar, Stanislaw Wielgus a colaborat cu serviciile de informatii externe. Imediat, Vaticanul i-a cerut sa renunte la inalta demnitate. Patetic si cu lacrimi in ochi, arhiepiscopul i-a anuntat pe credinciosi in timpul slujbei de duminica trecuta ca se retrage. Pe aceiasi credinciosi pe care ii mintise cu doar o luna in urma.
Pe de alta parte, istoricul Stejarel Olaru a anuntat recent descoperirea unor documente potrivit carora Preafericitul Patriarh Teoctist, capul Bisericii Ortodoxe Romane, ar fi fost cel putin agent de influenta al fostei Securitati. Atitudinea Patriarhiei, diametral opusa celei a Bisericii Catolice, nu a intarziat. Potrivit BBC, "Patriarhia nu va cere CNSAS verificarea informatiilor cu privire la presupusele legaturi intre sefii Bisericii si fosta Securitate, pentru ca ar insemna ca acestor informatii sa li se dea prea multa importanta".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.