Ministerul Economiei si Comertului ar putea avea pana la finele acestei saptamani o noua organigrama, care va contine o directie de privatizare, necesara in urma transferului Oficiului pentru Privatizare la AVAS. "Pana la sfarsitul acestei saptamani,
Ministerul Economiei si Comertului ar putea avea pana la finele acestei saptamani o noua organigrama, care va contine o directie de privatizare, necesara in urma transferului Oficiului pentru Privatizare la AVAS. "Pana la sfarsitul acestei saptamani, grupul de lucru din minister ar urma sa vina cu o propunere de reorganizare, in conditiile in care OPSPI a trecut la AVAS si avem nevoie de o directie de privatizare", au declarat, pentru NewsIn, surse din MEC. Potrivit acestora, ministerul ar putea infiinta chiar o agentie in subordinea sa, care sa preia prerogativele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, transfe-rat la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Sursele din MEC au mai aratat ca pana in prezent 90 de angajati ai OPSPI au plecat la AVAS.
Guvernul a decis in decembrie ca OPSPI sa fie preluat de catre AVAS. De asemenea, prin aceeasi ordonanta de urgenta un numar de 41 de societati administrate de MEC au trecut de la OPSPI la AVAS. Dintre societatile mari, in portofoliul MEC au ramas Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si Termoelectrica

Privatizarea microhidrocentralelor a fost blocata
Privatizarea microhidrocentralelor din cadrul Hidroelectrica este blocata, neexistand un organism care sa se ocupe de privatizarile din societatile subordonate MEC, dupa transferul OPSPI la AVAS, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse din Hidroelectrica. "Trebuia sa scoatem la privatizare 16 microhidrocentrale la inceputul lui decembrie, dar nu s-a mai putut realiza acest lucru din cauza transferului OPSPI la AVAS. Asta pentru ca, pana acum, cei de la OPSPI se ocupau de privatizarile societatilor din subordinea ministerului, iar acum, dupa ce Oficiul a trecut la AVAS, nu mai are cine sa duca la final aceasta sarcina", au explicat sursele. Reprezentantii Hidroelectrica au mai spus ca, in cadrul MEC ar trebui infiintata o directie care sa se ocupe de privatizarile din societatile care au ramas in subordinea ministerului. Sursele au subliniat ca in situatia celor de la Hidroelectrica se afla toate societatile din subordinea MEC ale caror filiale trebuie privatizate, cum ar fi Termoelectrica. Potrivit angajamentelor luate de Romania in fata Comisiei Europene, pana la sfarsitul anului 2007, Hidroelectrica trebuie sa privatizeze toate cele 150 de microhidrocentrale functionale pe care le are in proprietate. Pana la sfarsitul lui 2005, Hidroelectrica a privatizat 38 de microhidrocentrale, iar, in octombrie 2006, a mai vandut 32.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.