Papa Benedict al XVI-lea a facut apel ieri, in timpul intalnirii sale anuale cu diplomatii acreditati pe langa Sfantul Scaun, la "debarasarea de tensiunile trecutului" in Europa si construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile". A
Papa Benedict al XVI-lea a facut apel ieri, in timpul intalnirii sale anuale cu diplomatii acreditati pe langa Sfantul Scaun, la "debarasarea de tensiunile trecutului" in Europa si construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile". AFP noteaza ca aceasta fraza evoca criza traversata de catre Biserica Catolica poloneza, la o zi dupa demisia precipitata a noului arhiepiscop al Varsoviei, Stanislaw Wielgus, dovedit colaborator al fostei Securitati. Un cardinal de la Vatican a declarat ca Papa nu stia ca Wielgus a spionat in favoarea regimului comunist polonez atunci cand l-a numit in functia de arhiepiscop al Varsoviei, luna trecuta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.