Papa a cerut luni "purificarea tensiunilor din trecut" in Europa si construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile", cu ocazia intalnirii sale anuale cu diplomatii acreditati pe langa Sfantul Scaun, informeaza AFP. "Este important
Papa a cerut luni "purificarea tensiunilor din trecut" in Europa si construirea viitorului pe baza "reconcilierii la toate nivelurile", cu ocazia intalnirii sale anuale cu diplomatii acreditati pe langa Sfantul Scaun, informeaza AFP. "Este important sa purificam tensiunile din trecut, promovand reconcilierea la toate nivelurile, pentru ca numai astfel putem construi viitorul si (...) speranta", a declarat Bendict al XVI-lea. Aceasta fraza rostita in legatura cu Europa a rezonat ca o evocare a crizei traversate de Biserica Catolica Poloneza, a doua zi dupa demisia precipitata a noului arhiepiscop al Varsoviei, Stanislaw Wielgus, din cauza trecutului sau de colaborator al politiei politice comuniste.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.