Tariceanu se pregateste de lupta! Actualul presedinte al PNL vrea sa se prezinte la Congresul partidului de la sfarsitul acestei saptamani cu temele facute si cu o armata de sustinatori. Si asta pentru a fi sigur ca isi va pastra pozitia. Liberalii
Tariceanu se pregateste de lupta! Actualul presedinte al PNL vrea sa se prezinte la Congresul partidului de la sfarsitul acestei saptamani cu temele facute si cu o armata de sustinatori. Si asta pentru a fi sigur ca isi va pastra pozitia. Liberalii au avut ieri doua sedinte - Comitetul Executiv si Delegatia Permanenta - in care principala preocupare a fost clarificarea modului in care se va schimba statutul. Astfel, se pare ca presedintele PNL s-a hotarat sa puna piciorul in prag si sa-si subordoneze partidul, fara a mai lasa loc de intors. Conform unor surse, unele posibile modificari dorite de conducerea PNL in noul statut al PNL ar include obligativitatea membrilor de partid de a nu se mai exprima public impotriva conducerii partidului. In caz contrar s-ar putea pierde calitatea de membru. Mai mult, pentru a clarifica si situatia legata de aderarile la PLD, penelistii ar putea introduce in statut o prevedere conform careia s-ar interzice membrilor sa adere la orice alta platforma sau partid. Pe de alta parte, se pare ca liberalii vor sa rezolve si problema colaboratorilor fostei securitati. Astfel, PNL ar putea sa-i excluda din partid pe toti aceia car e au fost colaboratori, informatori sau ofiteri ai fostei securitati. Insa, liberalii ar putea sa-si pastreze o portita de scapare pentru cei apropiati, printr-o prevedere conform careia Delegatia Permanenta sa-i poata readuce in partid pe respectivii exclusi din cauza colaborarii cu securitatea. Ramane de vazut daca va reusi Tariceanu si ai lui sa-si impuna doleantele in partid.

Cursa pentru functii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.