Mult-trambitata integrare in UE va aduce odata cu ea o constientizare a statutului imobilului, care "devine un mijloc de salvare financiara si atunci discutam despre o eficienta financiara, despre un patrimoniu", apreciaza directorul Impact, Dan Ioan
Mult-trambitata integrare in UE va aduce odata cu ea o constientizare a statutului imobilului, care "devine un mijloc de salvare financiara si atunci discutam despre o eficienta financiara, despre un patrimoniu", apreciaza directorul Impact, Dan Ioan Popp.
Fiind foarte prezent in viata romanului, imobiliarul este apreciat ca fiind "zona patrimoniala cea mai consistenta a oricarei familii sau individ", subliniaza Popp, care apreciaza ca dupa aderare principala schimbare vizibila va fi atitudinea fata de imobil. Acesta va fi privit nu doar ca obiect al constructiei, ci mai ales ca un asset, o investitie. "In esenta, invazia achizitorilor straini in Romania are aceasta orientare. Pentru ei este un plasament financiar si imobiliarul incepe sa miroasa a capitalism intr-un sens al stabilitatii. Patrimoniul este consecinta faptului ca ai dobandit ceva venituri, pe care incerci sa ti le protejezi, sa le cumulezi intr-un imobil. Intr-o economie de piata trebuie sa stii sa valorifici acest lucru. Imobiliarul devine emblema unei tari si romanii vor incepe sa gandeasca imobiliarul ca si asset, ca si patrimoniu", a subliniat presedintele Impact. Cu toate ca 30-40% din economie are legaturi cu imobiliarul, "dezvoltarea acestui produs necesita un anumit profesionalism", opineaza Popp. "Una dintre marile diferentieri intre piata romaneasca si pietele din tarile vest-europene este faptul ca 42-44% din populatia Romaniei se afla in mediul rural. Acest lucru trebuie privit cu mare atentie, pentru ca, pe de-o parte, este un handicap, pe de alta, un avantaj", a concluzionat expertul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.