economiei, Codrut Seres, insa a sustinut ca toate discutiile avute cu acesta au fost strict oficiale. Anchetatorii sustin implicarea fostului ministru al economiei Codrut Seres in promovarea unui act normativ pentru vanzarea unui pachet de 8% din act
economiei, Codrut Seres, insa a sustinut ca toate discutiile avute cu acesta au fost strict oficiale. Anchetatorii sustin implicarea fostului ministru al economiei Codrut Seres in promovarea unui act normativ pentru vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom din portofoliul MEC - OPSPI in favoarea Asociatiei Salariatilor Petrom. "Creierul" retelei, Stamen Stantchev, ar fi actionat in aceasta cauza, in calitate de consultant international al CSFB in Romania, acesta fiind concomitent si consilierul personal al presedintelui OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, care detine controlul pachetului majoritar de actiuni al SC Petrom SA. Interesul lui Stantchev ar fi fost, conform anchetatorilor, facilitarea aprobarii de catre Guvernul Romaniei a unui proiect de act normativ pentru achizitionarea a 8% din actiunile Petrom "de catre o persoana juridica (Asociatia Salariatilor din Petrom), care a fost interpusa, in mod ocult, de catre liderii acesteia pentru a reprezenta interesele salariatilor SC Petrom SA. Liviu Luca ar fi avut "sarcina" sa-i convinga pe salariati pentru a-i permite sa le reprezinte interesele in raport cu MEC - OPSPI cu privire la deciziile ce urmau a fi luate in procesul de transfer al pachetului de 8% din actiunile Petrom, prin varianta sugerata creandu-le impresia ca vor avea de castigat. Numai ca pentru realizarea acestui scop trebuia completata legea care prevedea ca fiecare salariat in parte putea dispune de actiunile cuvenite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.