Usa apartamentului unui ziarist de la Romania Libera a fost incendiata, la sfarsitul saptamanii trecute, in casa aflandu-se si un copil de sapte ani. Simona Popescu, seful sectiei politica interna a ziarului "Romania libera" a fost victima unui incid
Usa apartamentului unui ziarist de la Romania Libera a fost incendiata, la sfarsitul saptamanii trecute, in casa aflandu-se si un copil de sapte ani. Simona Popescu, seful sectiei politica interna a ziarului "Romania libera" a fost victima unui incident neplacut, sambata seara, cand usa apartamentului in care locuieste a fost incendiata. Incidentul s-a produs in jurul orei 20.00, in plin centrul Capitalei, in timp ce Simona Popescu se afla acasa impreuna cu sotul si fiica in varsta de sapte ani. "Cand sotul meu a deschis usa, dupa ce a auzit din casa ceva trosnind, am vazut cu totii o flacara puternica, inalta de vreo trei metri, pana in tavan. Usa ardea temeinic, moment in care toti ne-am speriat ingrozitor. Peste tot, pe scara si in apartament intrase fum inecacios, atat de la lemnul de stejar ce a ars in proportie de 70%, cat si de la presul de la intrare care era de cauciuc", a povestit Simona Popescu. Dupa ce a reusit sa stinga focul, seful sectiei politica interna a ziarului "Romania libera" a gasit lipita pe usa apartamentului o cutie neagra, moment in care a anuntat imediat politia, temandu-se ca ar fi putut sa fie o bomba. Dupa ce politistii au desprins cutia, au constatat ca aceasta era doar o capcana pentru gandaci, care era lipita astfel incat sa nu se poata vedea din interior ce se intampla in fata apartamentului.
Autorii, cercetati in libertate
Politistii i-au prins la scurt timp pe autori: trei copii minori impreuna cu o persoana mult mai mare decat ei. Acesta din urma a reusit sa fuga, dar a fost prins in aceeasi noapte. Initial, anchetatorii au considerat ca este vorba de un caz clasic, in care minorii sunt coordonati de un individ major, iar pentru fapta sa acesta da vina pe copii stiind ca acestia nu vor pati nimic. Potrivit ultimelor cercetari ale politiei, cei patru se aflau la cersit. Au mers, sambata, la cersit la Mitropolie, apoi, in jurul orei 20.00, au intrat in blocul unde locuia Simona Popescu si au sunat la usa acesteia. Anchetatorii sustin ca, nervosi fiind ca nimeni nu le-a deschis, au ales sa se razbune pe usa ziaristei, fara a sti macar cine locuieste in acel apartament. Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat ca cei patru au fost identificati si sunt cercetati in stare de libertate, pentru distrugere de bunuri. "Sunt niste cersetori, copii ai strazii se pare, care, in timpul audierilor au declarat ca s-au razbunat incendiind usa respectiva. Autorii sustin ca nu aveau habar ca in respectiva locuinta sta un ziarist". Procurorii continua cercetarile pentru a stabili motivul exact al incendierii.
Actiune de intimidare
In timp ce politistii spun ca incendierea nu a avut nici o legatura cu calitatea de ziarist a Simonei Popescu, seful sectiei politica interna crede ca actiunea celor patru ar putea fi una de intimidare din partea unor grupuri de interese ce s-au simtit amenintate. Simona Popescu si-a exprimat regretul ca in noua Romanie europeana, un ziarist al unui cotidian central poate sa suporte in propria locuinta un asemenea atentat. "Daca dormeam am fi putut muri toti trei asfixiati in casa. Daca nu eram acasa, ne-am fi gasit apartamentul ars in intregime. Copilul meu se resimte, in noaptea urmatoare aproape nu a reusit sa doarma din cauza cosmarurilor, fiind profund afectat de faptul ca acolo unde stia ca este bine, acasa la el, acum nu mai este deloc in siguranta." Ea a mai spus ca aceasta intamplare ar putea fi o actiune de intimidare din partea unor grupuri de interese ce s-au simtit amenintate de ceea ce a scris ea si colegii coordonati de ea si ca spera ca organele abilitate sa-i asigure protectie ei si familiei sale. " Pe copiii (prinsi de politisti - n.r.) nu cred ca ii ducea capul sa incendieze usa apartamentului meu. Au fost coordonati de o persoana majora, care locuieste in alta zona decat cea in care locuiesc eu. Ar trebui vazut ce este cu aceasta", a afirmat jurnalista de la Romania Libera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.