taxa de protectie de la negustorii care-si duceau marfa dintr-o feuda in alta. Castelanii isi meritau banii, fiindca isi riscau pielea ca sa-i apere pe drumeti de talhari. Primarul din Giurgiu nu risca nimic si nici nu ofera vreun serviciu turi
taxa de protectie de la negustorii care-si duceau marfa dintr-o feuda in alta. Castelanii isi meritau banii, fiindca isi riscau pielea ca sa-i apere pe drumeti de talhari. Primarul din Giurgiu nu risca nimic si nici nu ofera vreun serviciu turistilor. Practic, un tir care merge de la Brasov la Ruse "tranziteaza" cativa kilometri prin Puchenii Mosneni si cativa metri prin Giurgiu. Totusi, taxa de tranzit o incaseaza doar orasul de la granita. Din 1993, cand au fost introduse birurile, zeci de milioane de euro au curs in vistierie. Cate se regasesc in proiecte de dezvoltare edilitara si cate in buzunarele clientelei e greu de spus. Cert este ca partidele aflate la putere au dat cheia de la casa de bani cand primarului, cand presedintelui consiliului judetean, in functie de culoarea lor politica. S-au emis ordonante de urgenta pentru a stabili cine administreaza fondurile, iar alternanta intre trezorieri a urmat, firesc, alternantei la guvernare. Cel mai recent act normativ se refera la taxa ecologica si dateaza din 30 octombrie 2006.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.