Primul termen de judecata in procesul de coruptie al fostului prefect de Iasi, Radu Prisacaru, din 8 ianuarie, va fi judecat de un complet prezidat de Lorena Tarlion, fosta sefa a cancelariei primului-ministru. Judecatoarea Lorena Tarlion a fost alea
Primul termen de judecata in procesul de coruptie al fostului prefect de Iasi, Radu Prisacaru, din 8 ianuarie, va fi judecat de un complet prezidat de Lorena Tarlion, fosta sefa a cancelariei primului-ministru. Judecatoarea Lorena Tarlion a fost aleasa sa judece acest dosar in mod aleatoriu, prin intermediul sistemului informatic. Potrivit reprezentantilor Tribunalului Iasi, magistratul a depus o cerere de abtinere in acest dosar, care i-a fost insa respinsa. Cererea a fost depusa la scurt timp dupa ce Radu Prisacaru a sustinut ca Lorena Tarlion s-ar putea afla in conflict de interese, avand in vedere pozitia pe care aceasta o detinuse in cadrul cancelariei premierului Calin Popescu Tariceanu, cel care l-a suspendat din functia de prefect de Iasi. Radu Prisacaru este cercetat pentru luare de mita, fiind acuzat ca a conditionat o retrocedare in schimbul unei mite de trei hectare, ce urma a intra in posesia lui prin intermediul unui om de afaceri. Alaturi de fostul prefect liberal mai sunt cercetati in acelasi dosar fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, avocatul Toni Baltag, reprezentantul legal al celui care l-a denuntat pe Prisacaru la DNA si omul de afaceri Cristian Maftei. Cei trei sunt acuzati de luare de mita si complicitate la luare de mita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.