Un tip pescuieste la copca. Sapa si cand sa bage undita aude o voce: ""Aici nu-i peste!"". Tipul sapa alta copca, mai incolo. ""Nici aici nu-i peste!"". Nervos, se duce mai departe. Aceeasi voce. ""Daa€™ de unde stii tu ca aici nu-i peste&#

Un tip pescuieste la copca. Sapa si cand sa bage undita aude o voce: ""Aici nu-i peste!"". Tipul sapa alta copca, mai incolo. ""Nici aici nu-i peste!"". Nervos, se duce mai departe. Aceeasi voce. ""Daa€™ de unde stii tu ca aici nu-i peste?!"", se enerveaza omul. ""Pentru ca eu sunt paznicul patinoaruluia€¦""

Haz de necaz se cheama asta, in conditiile in care, de cum a dat toamna, ne-am inspectat in fiecare zi cu dragoste parinteasca frezele pentru copca si ne-am aranjat a mia oara pe mosor firele speciale comandate din timp. Si cand sa dai mai cu foc pagina la calendar, te pomenesti in plina primavara. Am mai zis doua-trei povesti pescaresti, doar-doar or ingheta apele, dar degeabaa€¦

SI TOTUSIa€¦ Daca ar fi sa fie iarna de-adevaratelea m-as inarma pe langa rabdare (si probabil tutun) si cu cele de cuviinta sportului ""cool"" (adica, ""la rece""). Frezele pentru copca au fost inventate, logic, de pescarii din tarile nordice. Doar le folosesc pe toata durata anului. Clasicul burghiu, astazi a fost modernizat si adaptat sportului in pufoaica, iar in varianta electrica in loc de muschi ai un motor cu acumulator.

Plutele fara antena sunt si ele un element indispensabil jocului pe gheata pentru copii mari, deoarece se stie ca, unul dintre inconvenientele in pescuitul la copca este si depunerea de gheata pe antena plutei sau pe fir. Problema astfel rezolvata, mai ramane doar sa facem rost de un fir special pentru pasionatii pescuitului ""sub gheata"". Pentru pescuit, esentiala este alegerea unui loc bun, intrucat pe timp de iarna pestii consuma mai putina energie in cautarea hranei. Asta ca sa spulberam mitul pustiului care c-o nuia si-un bold a prins Monstrul din Herastrau! Dar, parafrazand defuncta Vama Veche, se poate sa fie iarna, dar si vara poate fia€¦ In rest, despre borsuri, gratare, plachii si alte delicii, pescarule, ajut-o pe doamna casei la curatat si pune si tu mana pe-o carte de bucate!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.