2007 pare sa fie punctul terminus al randamentelor spectaculoase de pe piata terenurilor. Daca de mai bine de trei ani acest tip de proprietati isi dubla valoarea de la an la an, analistii pietei imobiliare spun ca, in urmatoarele luni, majorarile de
2007 pare sa fie punctul terminus al randamentelor spectaculoase de pe piata terenurilor. Daca de mai bine de trei ani acest tip de proprietati isi dubla valoarea de la an la an, analistii pietei imobiliare spun ca, in urmatoarele luni, majorarile de pret nu vor depasi 30 de procente. Vor exista insa si numeroase proprietati ale caror preturi vor "ingheta".
Calin Clinciu, director de comunicare al companiei Euroest, estimeaza ca "vom asista la cresteri ale preturilor de 10% pana la 30%. Insa, in buna masura, preturile pe acest segment al pietei imobiliare vor stagna. Se vor majora cu precadere preturile pentru acele terenuri situate langa viitoare dezvoltari rezidentiale sau de infrastructura." Calin Clinciu spune ca, cel mai probabil, zona-vedeta din punct de vedere al numarului de tranzactii va ramane nordul Bucurestiului, dar, in linii mari, potentialul de crestere al terenurilor din Capitala este unul limitat. "Probabil cele mai bune randamente vor fi date de terenurile din afara oraselor. Aici, pe langa criteriul locatiei, conteaza foarte mult si suprafata terenului scos la vanzare", afirma reprezentantul Euroest.
Terenul scump sporeste numarul navetistilor
Narcis Gorea, analist imobiliar, crede ca vom asista la o asezare a pietei terenurilor. "Pana in prezent s-a investit masiv in terenuri, insa, de multe ori, s-au platit preturi mari pentru proprietati lipsite de potential. Valoarea terenurilor va fi influentata dramatic de proximitatea unor dezvoltari legate de infrastructura, iar Autostrada Bucuresti-Brasov este un exemplu graitor", spune Narcis Gorea.
Totodata, analistii imobiliari apreciaza ca vor fi numeroase segmente pe piata terenurilor unde preturile vor stagna. "Vor fi cresteri doar acolo unde pretul cerut pentru teren nu omoara proiectul dezvoltatorului imobiliar", spune Narcis Gorea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.