Putem spune ca micii comercianti autohtoni nu au intrat inca in Uniunea Europeana, intrucat majoritatea acestora nu respecta regulile de igena pentru comercializarea diferitelor produse alimentare. Totodata, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a
Putem spune ca micii comercianti autohtoni nu au intrat inca in Uniunea Europeana, intrucat majoritatea acestora nu respecta regulile de igena pentru comercializarea diferitelor produse alimentare. Totodata, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a emis la 1 octombrie 2006 un set de reguli de igiena, pe care micii intreprinzatori nu le respecta. Chiar daca pot primi amenzi de pana la doua mii de lei noi, patronii magazinelor de cartier continua sa ingramadeasca alimentele pe acelasi raft cu detergentii si sa inghesuie in aceeasi punga toate produsele achizitionate de client. Potrivit ordinului emis de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si de Siguranta Alimentara, comerciantii care nu respecta normele de igiena risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei. Micii intreprinzatori efectueaza comert dupa propriile reguli. Astfel, in unele magazine din cartierele bucurestene samponul este expus langa biscuti, betisoarele de urechi langa crema pentru prajituri si bomboanele langa deodorante. Mai mult, vanzatorii nu se jeneaza sa iti puna alimentele si produsele de igiena personala in aceeasi punga cu painea sau alte alimente."Este bine ca fiecare aliment, fiecare gama de alimente sa fie pe raioane specializate ale produsului respectiv, cand este vorba de detergenti, sigur ca automat trebuie sa fie separat, iar pentru comercializare, tinand cont de faptul ca ambalajul produsului ar putea fi fisurat, e bine ca cumparatorului sa ii fie puse in pungi separate", a precizat, ieri, Constantin Savu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si de Siguranta Alimentara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.