Dupa un an in care au alocat sume uriase pentru deschiderea de noi unitati, lupta dintre banci pentru suprematia teritoriala da semne ca se va accentua in 2007. Marile banci au anuntat deja ca vor deschide mai multe locatii decat in 2006, in timp ce
Dupa un an in care au alocat sume uriase pentru deschiderea de noi unitati, lupta dintre banci pentru suprematia teritoriala da semne ca se va accentua in 2007. Marile banci au anuntat deja ca vor deschide mai multe locatii decat in 2006, in timp ce altele vizeaza chiar dublarea retelei teritoriale.
Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, pune aceasta adevarata ofensiva teritoriala pe seama cresterii oportunitatilor de afaceri si a necesitatii accesului tuturor romanilor la serviciile bancare. "Daca nu se extind bancile romanesti, o vor face cu siguranta cele straine", a concluzionat oficialul ARB.
Pana atunci insa, institutiile de credit prezente pe piata autohtona au planuri mari cu propriile retele. BCR a anuntat ca isi propune sa deschida peste 130 de noi locatii in acest an, care se vor adauga celor 473 de sucursale si agentii deja existente. Numai in 2006 banca a inaugurat 101 locatii.
Aceste noi unitati, destinate in special populatiei, acopera zone cu potential deosebit de dezvoltare a afacerilor atat din marile orase, cat si din localitati mai mici. Bucurestiului ii revine "partea leului" si la acest capitol reteaua BCR din Capitala ajungand la 82 de unitati. "Unitatea bancara va ramane principalul canal de vanzare a produselor financiare, dar vom dezvolta puternic canalele alternative de distributie precum Internet banking, Contact center si serviciile de self-banking.
Raiffeisen vrea sa deschida 100 de noi unitati bancare
Fiecare client trebuie sa poata alege momentul in care sa aiba acces in banca, mai ales pentru operatiunile simple, cum ar fi plata facturilor, transferurile bancare", declara Niculae Danila, presedinte executiv al BCR.
Alpha Bank Romania a deschis 13 noi unitati numai in luna decembrie, numarul acestora ajungand astfel in acest moment la 70 de unitati. Pentru urmatorii doi ani, Alpha Bank isi propune sa gestioneze o retea de 150 de unitati la nivelul intregii tari, din care un numar de 45 numai in Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.