Compania americana Hill International se afla in ultima etapa a tratativelor cu Primaria Capitalei pentru un contract de 5,5 milioane euro asupra serviciilor de consultanta la programul de reabilitare a sistemelor de canalizare si furnizare a apei di
Compania americana Hill International se afla in ultima etapa a tratativelor cu Primaria Capitalei pentru un contract de 5,5 milioane euro asupra serviciilor de consultanta la programul de reabilitare a sistemelor de canalizare si furnizare a apei din Bucuresti, proiect estimat la peste 70 de milioane de euro.
"Aceste proiecte, a caror nevoie a fost demult resimtita, vor avea un efect major asupra calitatii vietii populatiei in crestere a Bucurestiului", a spus Raouf Ghali, presedintele grupului de management de proiecte Hill International.
Proiectul prevede reabilitarea retelelor de canalizare si a sistemelor de furnizare a apei, construirea unor sisteme noi, precum si renovarea infrastructurii rutiere afectate de aceste lucrari, in sectoarele 1 si 6.
Firma va asigura consultanta pentru organizarea santierelor, va supraveghea desfasurarea lucrarilor si va organiza cursuri de instruire a municitorilor, se arata intr-un comunicat al Hill International.
Constructiile vor incepe in septembrie 2007 si trebuie sa fie finalizate pana in septembrie 2010.
Procesul de selectie a unui consultant a inceput in luna iunie a anului trecut, ofertele financiare ale firmelor fiind deschise de comisia de evaluare in luna septembrie.
Valoarea totala a programului este de 73,8 milioane euro, iar finantarea este asigurata in proportie de 65% printr-un imprumut de la Banca Mondiala. Diferenta trebuie acoperita de la bugetele locale.
Hill International are 1400 de angajati si 60 de reprezentante in toata lumea.
Compania este furnizor de servicii de management de program, management de proiect, management de constructii si servicii privind drepturile de constructii. Firma a raportat pentru primele sase luni din 2006 venituri de 80 de milioane de dolari, in crestere cu 60% fata de perioada similara din 2005, si a inregistrat un profit brut de 23,5 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.