taxa de ecologizare. Protestul camionagiilor straini a venit la numai o zi dupa ce soferii romani se rasculasera impotriva taxei de tranzit a orasului Giurgiu. Chiar daca nu mai sunt intalnite in alte vami din Romania, ambele biruri percepute de cons
taxa de ecologizare. Protestul camionagiilor straini a venit la numai o zi dupa ce soferii romani se rasculasera impotriva taxei de tranzit a orasului Giurgiu. Chiar daca nu mai sunt intalnite in alte vami din Romania, ambele biruri percepute de consiliul local sunt totusi legale, conform normativelor existente. Oricum, birurile percepute de edilii giurgiuveni nu par sa ajute prea mult orasul.
Gropile din asfalt, scheletele de cladiri si blocurile cu tencuiala cazuta impanzesc municipiul Giurgiu, iar cainii vagabonzi patruleaza in voie pe strazi. "Orasul asta e sarac si defavorizat", s-a plans un alt om de-al locului, acuzand indiferenta edililor. Cea mai trista priveliste din localitate o ofera portul. Flancat de un santier naval, aflat intr-o paragina perfecta si presarat cu balarii si moloz, Portul Giurgiu arata ca dupa bombardament.
Doar clientii singurului restaurant din zona si pescarusii mai anima imprejurimile. Din peisajul cenusiu si trist, sar in ochi doar cladirile primariei, consiliului local si Directiei de Finante. Postate unele langa altele, acestea formeaza un adevarat Triunghi al Bermudelor in centrul Giurgiului. "Oras european", dupa cum anunta o pancarta.
Camionagiii rasculati au castigat o batalie
Ieri, functionarii plantati de primarie langa punctul de control au perceput in continuare taxa pana in jur de ora 12.00. Apoi tirurile au fost scutite de bir, iar autoturismele au avut si ele trecere gratuita de la ora 15.00. Chiar si asa, taxatorii primariei s-au aflat in permanenta in stand-by, asteptand doar un semnal pentru a cobori din nou barierele.
Intrebati despre taxa, acestia nu au facut decat sa tranteasca usa in nas.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.