Solista trebuie doar sa se inscrie... are toate sansele de castig. Au inceput inscrierile pentru Eurovision. Cei care vor sa ""candideze"" la campionatul european de muzica isi pot trimite piesele pana la 13 ianuarie. Se pare ca anul acesta batalia

Solista trebuie doar sa se inscrie... are toate sansele de castig. Au inceput inscrierile
pentru Eurovision. Cei care vor sa ""candideze"" la campionatul european de muzica isi pot trimite piesele pana la 13 ianuarie. Se pare ca anul acesta batalia pentru finala nationala se va da intre Andra si Provincialii.
Toate piesele inscrise vor fi jurizate intr-o prima faza, cea de preselectie, la 15 ianuarie, de un juriu format din reprezentanti ai presei scrise, posturilor de radio, compozitorilor, caselor de discuri si ai TVR. In urma acestei jurizari vor fi alese 24 de melodii care vor intra in semifinale.
REPARTIZAREA VOTURILOR. TVR va dedica doua zile semifinalelor (27 ianuarie si 3 februarie, la fiecare dintre acestea urmand sa participe cate 12 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de un juriu de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotingului este de 50%, iar a votului juriului de 50 de procente.
Marea finala, la care participa cele 12 melodii, va avea loc la 10 februarie. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televoting, 50% juriu. In acest an, Romania este calificata direct in finala Eurovision Song Contest 2007, datorita locului 4 obtinut la Atena de Mihai Traistariu.
IN FAMILIE. Daca ""Tornero"" s-a auzit in 29 de tari din Europa, a fost difuzata pe 1.600 de posturi radio, chiar si in China, Peru, Libia, Australia, America, abia asteptam sa vedem ce-o sa se intample cu piesa Andrei, mai ales acum, cand am intrat in Uniunea Europeana.
Ramane de vazut daca in 2007 Romania va beneficia de o impartire ""frateasca"" a voturilor, avand in vedere ca face parte (oficial) din marea familie europeana.
PE LOCURI, FITI GATA! Se pare ca la aceasta editie, Andra va iesi castigatoarea selectiei nationale. Daca n-ar fi fost ea, atunci cine? Doar ea ar avea sanse reale la Helsinki (Finlanda).
Desi Provincialii se vor inscrie si ei la faza nationala Eurovision, tot solista este cea mai buna sa reprezinte Romania la campionatul european de muzica. Tot pe lista celor inscrisi va figura si Claudiu Mirica, care vrea sa sparga (din nou) gheata si sa revina in lumea muzicii, ca interpret solo.
Sa ne pregatim asadar pentru etapele mioritice ale Eurovisionului care vor fi pline de surprize! Ca doar traim in Romania, o tara europeana a tuturor posibilitatilor (muzicale).

Cel mai bun


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.