Alimentarea cu energie electrica a unei parti insemnate a Capitalei a fost intrerupta ieri, in jurul orei 14:15, fapt ce a dat peste cap atat traficul rutier in intersectiile semaforizate, cat si activitatea in mai multe companii. Printre institutiil

Alimentarea cu energie electrica a unei parti insemnate a Capitalei a fost intrerupta ieri, in jurul orei 14:15, fapt ce a dat peste cap atat traficul rutier in intersectiile semaforizate, cat si activitatea in mai multe companii. Printre institutiile afectate s-au numarat Guvernul si chiar sediul central al Electrica.

MOTIVATIE. Pana a fost pricinuita de defectiunea unui dispozitiv intr-o statie de transformare de 110 kV, potrivit purtatorului de cuvant al Electrica Muntenia Sud, Cornelia Ion. ""In 50 de minute, toti consumatorii au fost realimentati cu electricitate"", a spus oficialul Electrica, care a admis ca frecventa incidentelor este cauzata si de echipamentele vechi. Pana de curent a creat mari probleme si bolnavilor din Spitalul Colentina, sangele de la hemodializa s-a coagulat, iar interventia chirurgicala in cazul unui pacient cu afectiune ortopedica a fost amanata, desi acesta fusese anesteziat, unitatea sanitara neavand generator propriu de curent.

TRAFIC. In mai multe intersectii din zona Obor sau din zona de nord a Capitalei - Casa Presei, Aeroportul Baneasa - , traficul s-a desfasurat cu dificultate din cauza defectiunii care a afectat semafoarele. Si pasagerii care au circulat cu metroul au avut de asteptat aproape o ora pana s-a reluat circulatia. Pana de curent a dus la oprirea circulatiei garniturilor de metrou pe traseul Piata Victoriei - Dristor 2, intre statiile Stefan cel Mare si Dristor 2. Traficul garniturilor de metrou a fost reluat in jurul orei 15:20. Angajatii metroului spun ca, din fericire, curentul s-a intrerupt treptat, astfel ca garniturile aflate in mers au putut ajunge in statii, unde calatorii au fost debarcati. (A.N. Ionescu, I. Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.