Societatile de investitii financiare au fost perdantele sedintei de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce in prima sedinta a anului indicele BET-FI s-a apreciat cu peste 8,5%. Investitorii au vandut actiuni SIF inca din prima parte a sedintei

Societatile de investitii financiare au fost perdantele sedintei de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce in prima sedinta a anului indicele BET-FI s-a apreciat cu peste 8,5%. Investitorii au vandut actiuni SIF inca din prima parte a sedintei, astfel ca indicele BET-FI inregistra in prima ora de tranzactionare o scadere de 1,1%. La inchiderea de ieri, BET-FI a pierdut 2,7%. Totusi, in primele doua sedinte din an, indicele BET-FI inregistreaza o crestere de aproape 6%.
Societatile de investitii au fost din nou motorul Bursei, astfel ca si celelalte sectoare au fost cuprinse de corectii. Indicele BET a inchis sedinta la 8.421,43 puncte, in scadere cu 0,33% fata de sedinta de miercuri, in timp ce indicele care reflecta trendul general al pietei a inchis sedinta la 5.278,51, acelasi nivel din sedinta precedenta.
Valoarea totala a tranzactiilor a ajuns la 100,26 milioane de lei, depasind-o pe cea de 96,15 milioane de lei din sedinta de miercuri.
"In urma cresterilor din prima sedinta era asteptata o corectie, unii investitori alegand sa isi marcheze profiturile. In perioada urmatoare cred ca se vor mentine rulajele ridicate, dar de obicei, in prima parte a anului piata este imprevizibila", a declarat Liviu Avram, broker la Prime Transaction.

SIF Transilvania, pe urmele SIF Moldova si SIF Oltenia

SIF Transilvania a inceput anul in forta, pe rulaje mai mari fata de cele din anul precedent. Totusi societatea nu a mai reusit sa repete performanta din ziua precedenta, cand a inregistrat cea mai mare crestere.
La inchiderea sedintei de ieri, SIF Transilvania a pierdut 3%, pe fondul unor rulaje in valoare de 13,34 milioane de lei.
Fruntasa, din punct de vedere al rulajelor, a fost SIF Oltenia, urmata de SIF Moldova si SIF Transilvania. SIF Oltenia a inregistrat o scadere de 1,83%, iar rulajele au ajuns la aproape 24,9 milioane de lei. Titlurile SIF Moldova au avut ieri o scadere de 1,99%, ajungand la 3,45 lei pe unitate. "Daca tinem cont de faptul ca in ultimele luni titlurile financiare au fost in crestere, este normal ca acum ele sa scada cel mai mult", a mai precizat Avram.
Valoarea tranzactiilor cu titluri SIF a ajuns la 66,8 milioane de lei.

Rompetrol se impune cu o crestere de 1,84%

In sectorul petrolier, Rompetrol a reusit sa continue cresterile din sedinta precedenta, astfel ca ieri pretul unei actiuni a luat un avans de 1,84%, ajungand la 0,0942 lei. Petrom in schimb a suferit o corectie de 2,48%, pretul unei actiuni ajungand la 0,605 lei.
Cotatia Bancii Transilvania a avut ieri o scadere de 2,8, ajungand la un pret de 1,04 lei pe unitate. In schimb, titlurile BRD au avut o crestere de 1,01%, rulajele ajungand la 7,9 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.