Liberalii au reusit ieri sa ajunga la un acord in privinta noului statut al formatiunii. Dupa mai multe intalniri desfasurate la sfarsitul anului trecut, dar fara rezultate concrete, divergentele au fost transate ieri la Sinaia. Principala divergenta
Liberalii au reusit ieri sa ajunga la un acord in privinta noului statut al formatiunii. Dupa mai multe intalniri desfasurate la sfarsitul anului trecut, dar fara rezultate concrete, divergentele au fost transate ieri la Sinaia. Principala divergenta a fost legata de numarul de vicepresedinti si modul in care acestia isi vor imparti responsabilitatile: la nivel national ori pe regiuni de dezvoltare. Castig de cauza a avut punctul de vedere sustinut de seful de partid. Astfel ca noul Statut prevede 15 vicepresedinti PNL, alesi prin vot uninominal. Dintre acestia, sapte vor avea atributii la nivel national si opt pe regiuni de dezvoltare.
La finalul Comitetului Executiv liberal, purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca cea mai importanta mutatie este legata de felul in care sunt alese structurile de conducere. "Noutatea cea mai importanta este ca pozitiile de vicepresedinte se voteaza uninominal pe domenii specifice. Avem o structura mixta, in care exista un numar de sapte vicepresedinti care vor avea atributii in plan national pe domenii de larg interes si inca opt vicepresedinti care vor fi alesi din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei", a precizat senatorul liberal.
De asemenea, el a spus ca, pentru cele opt posturi de vicepresedinti pe regiuni, pot candida fie membrii filialelor respective, fie parlamentari care reprezinta circumscriptiile respective.
"O alta modificare o reprezinta modul de integrare in structurile organizatorice a europarlamentarilor", a completat Vosganian. Luni va avea loc sedinta Delegatiei Permanente a PNL, iar la sfarsitul saptamanii viitoare se va desfasura Congresul extraordinar al partidului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.