ca n-au cum proba faptul ca sunt indusi in eroare, si, probabil, o percep si cititorii. Fostul premier Nastase sustine ca s-a imbogatit din mosteniri, ex-ministrul economiei Codrut Seres a avut noroc cu un consistent dar de nunta, iar Marko Bel
ca n-au cum proba faptul ca sunt indusi in eroare, si, probabil, o percep si cititorii. Fostul premier Nastase sustine ca s-a imbogatit din mosteniri, ex-ministrul economiei Codrut Seres a avut noroc cu un consistent dar de nunta, iar Marko Bela s-a umplut de bani de pe urma unei carti (nepublicate!) de poezii. Zeci de demnitari, care in ultimii 16 ani au beneficiat doar de salariul oferit de stat, au strans averi impresionante pe care fie nu le pot justifica, fie nu le declara, pentru a evita intrebarile indiscrete. Ziaristii au scris despre nenumaratele suspiciuni legate de modul in care si-au acumulat bunurile personaje precum Hrebenciuc sau Mitrea, dar nu s-a intamplat nimic. Practic, agoniseala demnitarilor se bucura de imunitate, intrucat mecanismul de control este complicat si aproape imposibil de pus in aplicare. Astfel, din 1996 si pana acum, doar doi politicieni de marca, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu, au ajuns in fata comisiei speciale de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a explica modul in care si-au dobandit averea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.