Ministerul roman de Externe sustine ca a luat si va lua in continuare masuri privind cresterea temporara a capacitatii sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau de procesare a cererilor de viza pentru cetatenii moldoveni. "In pregatirea intr
Ministerul roman de Externe sustine ca a luat si va lua in continuare masuri privind cresterea temporara a capacitatii sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau de procesare a cererilor de viza pentru cetatenii moldoveni. "In pregatirea introducerii regimului de vize, MAE a luat toate masurile pentru imbunatatirea capacitatii administrative a sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau. Schema de personal a fost suplimentata, au fost instalate noi terminale de procesare a cererilor de viza, iar cladirea a fost reamenajata astfel incat sa corespunda noilor cerinte. Incepand cu 1 ianuarie, capacitatea de procesare a sectiei consulare este de peste 300 de cereri de viza pe zi", precizeaza MAE roman, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax. In incercarea de a limita pe cat posibil efectele introducerii regimului de vize, sectia consulara a Ambasadei Romaniei de la Chisinau a demarat procedura de procesare a cererilor la 15 noiembrie 2006, iar de la momentul respectiv, personalul aferent sectiei consulare a lucrat in fiecare zi de sambata, duminica, in zilele de Craciun, inclusiv pe 31 decembrie si 1 si 2 ianuarie. "In momentul de fata, se proceseaza cu prioritate cererile de viza inaintate de elevi si studenti cetateni ai Republicii Moldova care isi efectueaza studiile in Romania sau ale celor care tranziteaza Romania pentru a ajunge in institutiile de invatamant din alte tari", sustine MAE. MAE da asigurari ca toate cererile de viza vor fi procesate in regim de urgenta si ca vor fi luate si alte masuri privind cresterea temporara a capacitatii sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau de procesare a cererilor de viza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.