Mariana Kniesner, vicepresedinta a Blocului National Sindical, a declarat, ieri, ca si in anul aderarii la UE, in Romania se vor aplica doua salarii minime pe economie, unul stabilit prin Hotarare de Guvern, in valoare de 390 lei, si altul convenit p
Mariana Kniesner, vicepresedinta a Blocului National Sindical, a declarat, ieri, ca si in anul aderarii la UE, in Romania se vor aplica doua salarii minime pe economie, unul stabilit prin Hotarare de Guvern, in valoare de 390 lei, si altul convenit prin negociere intre sindicate si patronate, in valoare de 440 lei.
Potrivit liderului BNS, salariul minim pe economie nu reprezinta 60 la suta din salariul mediu asa cum prevad normele europene, iar aceasta situatie va conduce la o crestere ingrijoratoare a emigrarii fortei de munca catre tari unde salariile sunt mai stimulative.
"In Romania dialogul social este unul al surzilor. Asa se face ca si in acest an discutam de aplicarea a doua salarii minime pe economie, unul stabilit de Guvern pentru bugetari si altul stabilit prin negocierea directa sindicate-patronate pentru angajatii din societatile cu capital majoritar privat", sustine vicepresedintele BNS.
In anul 2006 una din principalele preocupari ale BNS a fost formarea profesionala. Astfel conform declaratiei vicepresedintelui BNS, organizatia a pregatit 200 de tineri care sa gestioneze programele structurale puse la dispozitie de UE. Astfel, o confederatie sindicala a reusit sa formeze personal care sa fie in stare sa elaboreze proiecte pentru accesarea de fonduri structurale in toate domeniile de activitate. Serviciile celor 200 de tineri sunt puse la dispozitia tuturor agentilor economici interesati chiar daca nu au membrii de sindicat din cadrul BNS. (Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.