Vicepresedintele provizoriu al PLD, Gheorghe Flutur, a precizat, ieri, la Suceava, ca nu mai exista nici o scuza pentru a mentine actuala forma "stufoasa, nefunctionala" a Cabinetului Tariceanu. Potrivit lui Flutur, este urgenta nevoie de un viitor g
Vicepresedintele provizoriu al PLD, Gheorghe Flutur, a precizat, ieri, la Suceava, ca nu mai exista nici o scuza pentru a mentine actuala forma "stufoasa, nefunctionala" a Cabinetului Tariceanu. Potrivit lui Flutur, este urgenta nevoie de un viitor guvern mai suplu, care sa aiba cel mult 14 membri (un prim-ministru, un secretar general si 12 ministri). Liderul PLD a facut astfel referire la programul politic al partidului pe care il reprezinta, care are un capitol dedicat restructurarii guvernului.
Totodata, fostul vicepresedinte al PNL a subliniat ca noul guvern trebuie sa isi fixeze urmatorul obiectiv, nu asa cum a procedat Guvernul PSD.
In alta ordine de idei, senatorul Gheorghe Flutur a spus ca PSD este panza de paianjen pentru PNL. "As vrea sa amintesc sprjinul pe care PSD l-ar da Guvernului actual. Observam triunghiul complicitatii care se contureaza intre PNL, PSD si PC. Nu cumva premierul Tariceanu sa-si faca iluzii ca PSD poate fi o plasa de siguranta pentru PNL si pentru Guvernul din care face parte. Din contra, poate fi o panza de paianjen care il va strange pana la devorare .Asta poate fi PSD pentru actualul guvern, dar este treaba domniilor lor. Cum isi astern, asa vor dormi", a spus Flutur.El a afirmat ca, in programul PLD, cel putin un sfert din agentiile guvernamentale trebuie reduse.
Flutur a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, programul politic al al Partidului Liberal Democrat, care curprinde 90 de pagini, subliniind ca este cel mai complex program postaderare al unui partid politic care abordeaza problemele pragmatic. Alte capitole se refera la reforma institutionala din Romania. Un alt capitol, spune Flutur, se refera la reforma administrativa a Romaniei, care se prevede infiintarea regiunilor administrative conduse de guvernatori.
Nu este omisa nici reforma parlamenatra si a parlamentului unicameral. "Este vorba de subsidiaritate, adica intarirea rolului comunelor cu deplasarea responsabilitatilor, descentralizarea, dar si cu bugete consistente", a afirmat el. O atentie deosebita este acordata rezolutiei politice care da dreptul unui membru, simpatizant sau celui care nu este membru de partid sa vina la PLD sa promoveze un proiect. "Partidul sa faca toate demersurile sa fie pusa in aplicare. Este o democratizare avansata a partidului, pentru ca dam voie oamenilor sa se manifeste cu rezolutii politice", a conchis Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.