Gazprom a anuntat, vineri, ca va intrerupe alimentarea cu gaze naturale a Georgiei la inceputul anului viitor, din cauza atitudinii critice a autoritatilor de la Tbilisi in timpul negocierilor, informeaza Mediafax. "Gazprom considera ca pozitia Georg
Gazprom a anuntat, vineri, ca va intrerupe alimentarea cu gaze naturale a Georgiei la inceputul anului viitor, din cauza atitudinii critice a autoritatilor de la Tbilisi in timpul negocierilor, informeaza Mediafax. "Gazprom considera ca pozitia Georgiei reprezinta un refuz de a cumpara gaz rusesc in 2007", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov intr-un comunicat. "Vreau sa spun ca vom sista alimentarea cu gaz la 1 ianuarie", a mai spus el.
Pe de alta parte Gazprom a inceput sa negocieze direct cu Tiraspolul, sarind peste Chisinau si recunoscand astfel independenta Transnistriei, informeaza Tiraspol Times. Oficialii de la Tiraspol au apreciat ca acest contract reprezinta un "divort de catifea" de Republica Moldova. Tiraspoltransgas, fosta subordonata a Moldovagaz, urmeaza sa infiinteze o companie mixta cu Gazprom, taind astfel ultimele dintre putinele legaturi cu Chisinaul.
Presedintele rus Vladimir Putin s-a aflat ieri in Ucraina, pentru prima data de la numirea in functia de premier a lui Viktor Ianukovici si pe fondul cresterii tensiunilor dintre seful statului si cel al Guvernului, relateaza BBC. Ultima intalnire dintre presedintele rus si cel ucrainean a avut loc in 2004, dupa ce Viktor Iuscenko a castigat alegerile convocate in urma "revolutiei portocalii", in fata rivalului sau politic, actualul premier al Ucrainei, Viktor Ianukovici, sprijint de Kremlin. Vizita lui Putin la Kiev are loc in conditiile in care Viktor Iuscenko este tot mai marginalizat de Ianukovici. Parlamentul ucrainean a votat recent demiterea ministrului de Externe, un aliat al presedintelui, care a calificat decizia drept ilegala. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.