Vedete din cele mai importante competitii automobilistice se intrec si in acest an pentru suprematie pe un stadion de fotbal.

Francezii Sebastien Loeb, triplu campion mondial de raliuri, si Sebastien Bourdais, triplu campion de ChampCar in Statele Unite, sint cele mai galonate vedete ale editiei 2006 a Cursei Campionilor, anuala competitiei automobilistice gazduite de stadionul parizian Saint-Denis, la mijlocul fiecarui decembrie. Loeb este insusi detinatorul titlului, iar astazi isi va face prima sa aparitie publica la volanul unei masini, dupa ce si-a rupt mina la sfirsitul lunii septembrie.

Forfait Button

Ultimele modificari pe lista celor care vor concura se refera la pilotul de Formula 1 al scuderiei Torro Rosso, Scott Speed, care il va inlocui in echipa SUA pe pilotul de Nascar Jimmie Johnson, si la un anume James Thompson, britanic, asezat pe locul pe care ar fi trebuit sa-l ocupe Jenson Button. Ambele schimbari sint motivate medical, Jimmie Johnson - pilotul anului 2006 in SUA - fracturindu-si intre timp incheietura miinii, iar Button si-a fisurat doua coaste. Cursa Campionilor, care este o competitie individuala, este completata de Cupa Natiunilor, intrecere care opune cele noua echipe, a cite doi piloti, inscrise in concurs. Cea mai puternica formatie din acest an se anunta a fi Franta, insa cei doi Sebastien care o reprezinta vor avea o concurenta serioasa in pilotul numarul 1 al teamului Scandinavia, danezul Tom Kristensen, septuplu cistigator al Cursei de 24 de ore de la Le Mans, pe care Loeb l-a invins insa in finala de anul trecut.

Pista mai lunga

Dintre pilotii de raliuri vor mai fi prezenti in pista Marcus Grönholm (Finlanda), Dani Sordo (Spania) si Colin McRae (Scotia), dar cei peste 50.000 de spectatori asteptati in tribunele Stade de France vor putea vedea la lucru si un veteran al Marelui Circ, David Coulthard (Scotia), alaturi de un debutant, Heikki Kovalainen (Finlanda), titularizat in 2007, in F1, de catre Renault. Pentru al treilea an consecutiv pista de concurs a fost lungita (1,2 km) si modificata astfel incit pilotii sa atinga viteze apreciabile, acum putindu-se depasi 140 km/ora. De asemenea, tot pentru al treilea an consecutiv Franta are privilegiul de a alinia la start doua echipe, cea secunda fiind alcatuita din celebrul Stephane Peterhansel, cistigator al Raliului Dakar atit pe doua, cit si pe patru roti, in timp ce numele colegului sau, Yvan Muller, le este cunoscut amatorilor de curse de turisme. Cursa va incepe la ora 16.00 si se va incheia dupa sase ore, ultima treime a ei putind fi urmarita si in Romania, pe Eurosport.