Dinamo a terminat grupa pe locul doi, dupa ce a pierdut in urma unui joc dezastruos cu 1-3 in fata lui Tottenham.

Parcursul impecabil al lui Dinamo din acest sezon s-a pierdut in ceata londoneza. „Ciinii", deja calificati in saisprezecimile Cupei UEFA, au terminat in genunchi ultimul meci al grupei, 1-3 in fata lui Tottenham, ceea ce a stirnit minia antrenorului Mircea Rednic, care si-ar fi dorit o victorie in Anglia pentru a incheia grupa pe primul loc. „Unii dintre jucatorii nostri erau deja in vacanta in timpul meciului. Am discutat despre atitudine inainte de joc. Am spus ca Tottenham era cea mai buna echipa din grupa, ca s-au cheltuit multi bani pe jucatorii lor. Sper sa o vad din nou pe Tottenham in semifinale", a declarat Mircea Rednic la finalul meciului, fara a se feri sa nominalizeze: „Stefan Radu, Cristea, Moti au evoluat mai slab la Londra. Sa se gindeasca la ce vor face incepind din luna ianuarie, pentru ca la ce jucatori vom aduce, sa fie fericiti daca vor fi rezerve". Evolutia lamentabila a jucatorilor dinamovisti s-a resimtit puternic si la nivelul conducatorilor, care s-au inserat si ei pe lista vinovatilor. „Sint dezamagit de prestatia echipei in acest meci. Jucatorii nostri nu s-au concentrat deloc la jocul cu Tottenham. Alaturi de fotbalisti, am gresit si eu, cind am fost de acord sa petrecem, dupa partida de la Tirgu-Jiu", a recunoscut Cristi Borcea.Gaev, „cadou" de despartire

Practic, cosmarul lui Dinamo a inceput in minutul 16, in urma unei erori a portarului Gaev, aflat la ultimul meci pentru „ciini", Berbatov profitind de o degajare inexacta a bielorusului. „Va imaginati cit de concentrat era. Nici macar nu se va intoarce cu echipa, va pleca direct in Belarus", a comentat Mircea Rednic. Defoe, marcator a doua goluri, a desavirsit cel mai bun meci al englezilor, in timp ce punctul lui Mandy, din primul minut de prelungire, a venit ca o palida consolare pentru „ciini".

Inspiratie pentru presa engleza

Evolutia sub asteptari a trupei lui Rednic a incins imaginatia presei din Insula. „Sotiile si prietenele dinamovistilor au facut cumparaturi, barbatii lor au cazut", a notat „The Times", in timp ce „The Independent" a facut apel la istorie: „Echipa care era cindva fata fotbalistica a serviciilor secrete din Romania are nevoie sa isi puna la punct informatiile. Dinamo a fost depasita in gindire si joc pe White Hart Lane".