Pentru a-si mari influenta in Parlament, gruparea lui Stolojan a extins campania de racolat parlamentari la PSD si PRM.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a deconspirat ieri pe platformistii lui Stolojan ca negociaza cu parlamentari PSD si PRM sa se inscrie in viitorul partid liberal democrat. „Am informatii ca domnul Stolojan si domnul Flutur incearca sa racoleze parlamentari din toate directiile: de la PRM, de la PSD si de la PNL in principal. Citiva colegi mi-au spus ca au fost contactati de diversi pro-stolojenisti", a afirmat Mircea Geoana.

Stolojan se face ca nu stie

Fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan a negat insa acest zvon, dar spune ca nu are nimic impotriva „celor care dovedesc corectitudine". „Discutam cu ei, vedem cine sint. Oricum, nu vom lua oameni care au probleme penale sau altele de asemenea maniera", a declarat Theodor Stolojan. Pe site-ul agentiei NewsIn a aparut insa o declaratie a deputatului platformist Cristian Boureanu, care il infirma pe Stolojan. „Sint foarte multi parlamentari care au venit sa discute cu noi, insa discutiile se poarta la nivel individual, la nivel de filiala", a declarat Boureanu.

Pinalti se cere demis din PNL

Si alte surse din grupul platformei liberale contrazic afirmatiile lui Stolojan si sustin ca membri ai gruparii s-au intilnit deja cu citiva senatori si deputati PSD si fosti PRM. Potrivit unor informatii, senatorul independent Viorel Duca (ex-PRM) este la un pas sa adere la PLD, iar de la PSD s-au purtat discutii cu cei care au pierdut la congresul PSD. Sursele il indica pe deputatul PSD Cristian Dumitrescu, care a fost declarat invins in fata lui Victor Ponta. Potrivit surselor, este posibil ca „mai mult de zece parlamentari PSD si PRM" sa adere la PLD. Platformistii mai spun ca in afara de Gheorghe Stefan, care s-a cerut ieri demis din PNL pentru a putea trece la viitorul PLD fara a-si pierde scaunul de primar, nu mai au alti primari membri PNL si ca e vorba de doar 30 de alesi locali, dintre care patru primari, dar care sint declarati independenti.

Dumitrescu neaga vehement

Deputatul PSD Cristian Sorin Dumitrescu neaga insa orice legatura cu platformistii. „Am sa dau in judecata pe oricine va spune ca eu negociez o trecere in echipa Stoica-Stolojan. Nu m-a contactat nimeni de la platformisti si nici eu nu am vorbit din proprie initiativa cu careva de acolo. Cred ca este o diversiune pusa la cale impotriva mea, probabil ca a deranjat pe cineva faptul ca recent am fost numit secretar executiv al PSD. Stiu ca Boureanu este bun prieten cu Ponta si cred ca de aici a iesit zvonul", ne-a declarat Dumitrescu.

Liberal democratii vor in PPE Viitorul Partid Liberal Democrat (PLD) nu intentioneaza sa faca parte din Alianta Liberalilor Democrati Europeni (ALDE), ci se va inscrie in Partidul Popular European (PPE), a declarat, pentru Rompres, initiatorul PLD, Theodor Stolojan. El a raspuns astfel sefului grupului ALDE din Parlamentul European (PE), Graham Watson, care afirmase ca PLD nu va fi primit in formatiunea europeana a liberal-democratilor. Stolojan a calificat, totodata, drept „caraghioasa" afirmatia lui Graham Watson potrivit careia Traian Basescu reprezinta trecutul, adica fostul regim comunist, iar Calin Popescu Tariceanu, ruptura de acest trecut. Intr-o declaratie critica, Watson a apreciat ca Traian Basescu, care a lucrat si in regimul comunist, l-a folosit pe Stolojan sa scindeze PNL.