Daca Panathinaikos nu pierde astazi, de la ora 21.45 (TV Sport), pe terenul lui PSG, Rapid ramine in UEFA.

Giulestenii afla astazi daca isi vor pune sau nu „calul troian" sub brad. Neinvinsi, dar si fara victorie in grupele Cupei UEFA, giulestenii au doua sanse din trei sa ataseze un final fericit la un sezon oscilant, atit pe plan intern, cit si in Europa. Totul depinde de grecii de la Panathinaikos, care nu trebuie sa piarda pe terenul lui Paris Saint-Germain, pentru ca Rapid sa se califice pentru a doua oara consecutiv in primavara europeana. De destinul partidei din Hexagon depinde in mare masura si cel al tehnicianului Razvan Lucescu. Pe de-o parte, cel mai longeviv tehnician din era Copos - doi ani si jumatate pe banca tehnica din Giulesti - pare tentat sa renunte in cazul necalificarii in „saisprezecimile" Cupei UEFA, iar pe de alta, nici patronul rapidist n-ar mai dori sa continue alaturi de Lucescu jr. atit timp cit nu-si poate indeplini obiectivele. Altfel, tehnicianul este inca puternic sustinut de jucatori si de suporteri, nu si de familie, inclusiv tatal sau, Mircea Lucescu, sfatuindu-l sa paraseasca Giulestiul in caz de necalificare. Cert este insa ca „pactul de neagresiune" instaurat ad-hoc in Giulesti va lua sfirsit o data cu clarificarea situatiei europene.

Meci cu risc ridicat

Dincolo de implicatiile ultimului joc cu miza din grupa - din punctul de vedere al Rapidului, rezultatul dintre Hapoel Tel Aviv si Mlada Boleslav nu conteaza in economia calificarii –, partida de la Paris a fost clasata de UEFA drept „un meci cu grad mare de risc". Masura vine dupa ce un suporter a fost ucis de un politist sub acoperire, in timpul unor lupte de strada intre suporterii parizieni si cei israelieni, in urma partidei dintre PSG si Hapoel Tel Aviv, cistigata de oaspeti cu 4-2. Desi s-a pus problema aminarii sau a disputarii cu portile inchise, UEFA a decis ca prima intilnire de pe teren propriu a lui PSG sa se joace, dar numai in urma luarii unor masuri suplimentare. „Am numit un delegat pe probleme de securitate pentru acest meci, care va fi insarcinat cu coordonarea comunicatiilor si stabilirea relatiilor cu politia franceza. Nu exista un istoric negativ in Cupa UEFA la intilnirile dintre echipele franceze si cele grecesti", a declarat reprezentantul UEFA, William Gaillard. Chiar daca este un fapt rar ca UEFA sa declare o partida ca avind un grad ridicat de risc, potrivit lui Gaillard, reprezentantul forului continental va fi „o persoana cu experienta, care participa des la mari evenimente" si care este prezenta la locul de desfasurare a meciului „cu doua sau trei zile inainte de partida".

Fara Frau

Cu toate ca grecii au tot dat asigurari ca nu se vor da la o parte in fata Parisului, avind in vedere ca sint deja calificati, jucatorii din Hexagon sint increzatori. Infringerea clara din fata lui Lyon, 1-3, si absenta lui Pierre-Alan Frau pot inclina insa balanta. Tot in sprijinul Rapidului vine si posibilitatea ca Panathinaikos sa piarda prima pozitie a grupei - in cazul in care pierde la limita pe Parc de Prince si Hapoel se impune la doua goluri diferenta. De fapt, acesta ar putea fi singurul stimulent real pentru greci, carora nu le convine sa joace impotriva unei echipe venite din Liga Campionilor.