Jucatorul roman a fost sparring partner pentru Roger Federer.

Considerat cea mai mare speranta a tenisului masculin romanesc, Alexandru Petru Luncanu confirma cistigind turneul Orange Bowl, campionatul mondial neoficial al juniorilor. Jucatorul roman, care ajunsese si la dublu pina in semifinale, s-a impus in ultimul act al categoriei U-18 in fata brazilianului Nicolas Santos, cu 6-2, 4-6, 6-2.

Semifinalist al editiei din acest an a turneului de la Roland Garros, rezervata juniorilor, Luncanu a devenit cunoscut dupa ce numarul unu mondial, elvetianul Roger Federer, l-a solicitat ca sparring partner la turneul parizian. „Dupa meciul meu din «sferturile» de la Roland Garros, am fost invitat de un supervizor al ATP sa fac un antrenament inaintea finalei cu Federer, ceea ce m-a surprins foarte tare. Federer s-a comportat cu mine ca si cu un prieten, iar antrenorul lui a fost incintat de mine, chiar surprins ca m-am prezentat neasteptat de bine", a povestit tenismanul, care anul acesta a fost inclus si in echipa largita de Cupa Davis a Romaniei.

Intilnirea cu Federer l-a ambitionat pe Luncanu, care viseaza sa ii fie adversar elvetianului in competitii, si nu doar la antrenament: „Sint unele lovituri pe care numai Federer le poate executa. Sper ca am invatat ceva de la el. Incerc la antrenamente unele lovituri pe care le-am vazut la Federer. Deocamdata trebuie sa muncesc din greu, sa ma pregatesc, ca sa pot ajunge si eu cit mai repede sus. Mizez ca in doi-trei ani sa ajung sa joc cu Federer si cu Nadal la cel mai inalt nivel". Iarna trecuta, Luncanu a avut ocazia sa se antreneze si cu alte vedete ale tenisului mondial, pregatindu-se timp de trei luni in SUA, la faimoasa Academie de tenis Bolletieri: „M-am antrenat acolo si cu Sarapova, si cu Mary Pierce, dar am avut ocazia sa joc si cu Tommy Haas, si cu Taylor Dent, ceea ce a fost o experienta extraordinara pentru mine, care m-a ajutat mai ales pe plan psihic". (R.M.)