La aproape o luna dupa ce si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala autohtona, Catalin Zmarandescu s-a intalnit cu Adevarul si a lasat garda jos. Multiplu campion national la wu-shu, omul care se ocupa de securitatea patronului Stelei po
La aproape o luna dupa ce si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala autohtona, Catalin Zmarandescu s-a intalnit cu Adevarul si a lasat garda jos. Multiplu campion national la wu-shu, omul care se ocupa de securitatea patronului Stelei povesteste cum a fost drumul de la Copos la Becali, si care a fost adevaratul scenariu al farsei facute "carcotasului" Mihai Gainusa.
Il poti vedea in timpul aparitiilor publice ale lui Gigi Becali sau in ring, impartind pumni. Sunt cele doua ipostaze care i-au adus lui Catalin Zmarandescu aura unei brute obisnuite. E o situatie de care bucuresteanul e constient, desi nu o aproba: "stiu ca asta crede lumea despre mine. Dar nu sunt un bloc de gheata. Ati fi uimiti daca m-ati vedea alaturi de familia mea, in special alaturi de copiii mei". Protagonist al scenei wu-shu in Romania de mai multi ani, Zmarandescu are parte de o atentie sporita din partea mass-mediei din momentul in care a devenit garda de corp a lui Gigi Becali, controversatul patron al Stelei si presedinte al Partidului Noua Generatie.
"Eram seful pazei la hotelul rapidistului"
"Domnului Becali i-a placut de mine la un meci. Pe vremea aceea lucram pentru domnul Copos. Eram seful pazei la hotelul dumnealui si cand avea nevoie mergeam si la meciuri. Ciudat, nu? Domnul Becali mi-a facut o oferta. La vremea aceea nu era cea mai buna oferta pe care o aveam, dar a fost ceva special in acel moment si am mers la dansul", povesteste Catalin, care sustine ca va sta alaturi de latifundiarul din Pipera cat va fi nevoie de serviciile sale: "Multi mi-au spus ca as putea sa lucrez in alta parte la salariu dublu, triplu. Am primit foarte multe oferte. Multi ar accepta, dar eu nu gandesc asa. Experienta am, lucrez din '93 in domeniu si as putea sa conduc, sa supraveghez o echipa. Dar alta e treaba. Atat de mult tin la acest om (n.r. Gigi Becali) incat eu am facut un juramant cu mine insumi: nu voi pleca de langa el decat daca ma va da afara".
"O garda de corp trebuie sa comunice, nu sa se bata"
Dar are nevoie de Becali de o protectie stricta? A fost vreodata cu adevarat in pericol patronul stelist? La aceste intrebari, Zmarandescu prefera secretul profesional: "Rufele se spala in familie. Eu nu discut niciodata despre ceea ce s-a intamplat la serviciu. Nici cu sotia, nici cu prietenii. Toata lumea isi pune aceasta intrebare. Dar ce pot sa spun e ca la o garda de corp nu e mereu important sa intervina, ci sa comunice cu cei din jurul lui si sa previna. Pana la urma, cu puterea glontului nu te poti pune. Cand e sa se intample, se intampla oricui.
Daca cineva vrea cu adevarat sa iti faca un rau, iti poate face. Dar nu numai un dement ar putea sa faca asa ceva. Oricum, lumea nu are cum sa fie agresiva fata de domnul Becali pentru ca, uitati-va si voi, acest om a ajutat foarte multi oameni. O face de pe vremea cand nici nu era persoana publica. Zi de zi vin sute de oameni la usa lui si cer ajutor. Eu ma intreb cum de are atata rabdare si atata putere sa se ocupe de ei. Sincer, eu am momente cand simt ca cedez nervos pentru ca oamenii nu apeleaza la fundatia lui, ci merg direct la el".
Are propriul club
Insa viata lui Zmarandescu are si alte coordonate, in afara orelor in care se ocupa de siguranta patronului sau. "Am reusit sa-mi fac propriul club de arte martiale, cu ajutorul lui Becali. Dar nu e cum crede lumea. Ca m-a indopat cu bani. Apelez la dumnealui doar in ultima instanta, cand am nevoie de bani. In acest an, am apelat o singura data. In ultimii ani chiar am avut parte de succes, dar au existat si multe probleme.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.