Dupa ce, sambata, moartea celor 45 de paciente ale unei clinici de recuperare psihiatrica, din Moscova, a ingrozit lumea, ieri, undeva in Siberia, un alt incendiu, tot la un spital de nebuni, a facut noua victime. Intre cele doua evenimente - aparen
Dupa ce, sambata, moartea celor 45 de paciente ale unei clinici de recuperare psihiatrica, din Moscova, a ingrozit lumea, ieri, undeva in Siberia, un alt incendiu, tot la un spital de nebuni, a facut noua victime. Intre cele doua evenimente - aparent - nu exista nicio legatura.
Cele 45 de femei decedate in urma incendiului din clinica moscovita, unde se aflau internate persoane dependente de droguri sau bolnave de SIDA, au murit asfixiate, inainte de sosirea pompierilor, din cauza fumului degajat la arderea unor panouri de plastic, ce ornau peretii. Se pare ca personalul spitalului a fost surprins de rapiditatea extinderii focului, iar pacientele nu s-au putut salva singure, din cauza usilor inchise si a geamurilor blocate cu grilaje metalice. La inceputul primaverii, o echipa de inspectori recomandase masuri urgente pentru prevenirea incendiilor, dar intre timp nu s-a luat niciuna.
Trei tentative, doua incendii
Initial s-a considerat ca incendiul din Moscova a fost un regretabil accident. Dar, la mai putin de 24 de ore distanta, alte doua tentative impun presupunerea unui complot. Sambata, la o clinica psihiatrica pentru copii, din orasul siberian din taiga, Kemerovo, in care se aflau 235 de persoane, dintre care numai 15 membri ai personalului medical, a izbucnit un alt incendiu, soldat cu noua victime. Alte 15 persoane au fost ranite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.