Profesionistii. Concursul National Maitre da۪H̫tel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, ""Trofeul Marian Bugan"", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea. Cea de

Profesionistii. Concursul National Maitre da۪H̫tel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, ""Trofeul Marian Bugan"", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea.
Cea de-a patra editie a concursului a fost organizata de Asociatia Nationala Maitre da۪H̫tel din Turism - Romania (ANMH). Cu aceasta ocazie, ospatari din toata tara au avut posibilitatea de a-si demonstra capacitatile de profesionisti in fata unei comisii de specialitate. ""Intr-un hotel sau intr-un restaurant, factorul uman este cel mai important. Putem avea castele si bogatii, daca nu avem profesionisti, nu avem nimic"", a spus Nicolae Pupaza, presedintele ANMH. Concursul a cuprins o proba scrisa, eliminatorie, si una practica, pe care au avut oportunitatea sa o realizeze doar semifinalistii, adica cei care au reusit sa treaca de prima proba.
CONCURS. Semifinala a adunat la start 16 concurenti. Departajarea a constat in realizarea cu succes a unei probe de decantare a vinului. Fiecare concurent avea la dispozitie opt minute sa demonstreze juriului ca el este cel mai potrivit pentru castigarea marelui trofeu. Competitorii trebuiau sa serveasca doi posibili clienti ai restaurantelor de la care proveneau. Pentru aceasta, organizatorii au ales din sala, la intamplare, o femeie si un barbat. Din juriu au facut parte profesionisti din domeniu, precum: profesorii Constantin Florea, Cornelia Toma, somelierii Sergiu Nedelea, Marius Bratu, Virgil Dumitrascu, Doru Dumitrescu si altii. Indemanarea cu care foloseau ustensilele, precum si realizarea spectaculoasa a ritualului de servire au oferit fiecarui concurent un plus de aprecieri din partea juriului.
LAURI. In finala au reusit sa se califice patru concurenti. Acestia au trebuit sa pregateasca in fata juriului, o banana flambata si un biftec tartar. Juriul a gustat preparatele. Parerea fiecarui membru a contat in luarea deciziei finale. Astfel, Dan Alexandru din Bucuresti a ocupat locul al treilea, iar Nicolae Stan, din Arad, locul al doilea. Pe locul intai s-a plasat Nicoleta Gherghe din Bucuresti, iar ""Trofeul Marian Bugan"" a fost castigat de o concurenta din Oradea, Camelia Branzas.

SECRET


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.